FİKİRTEPE YANIYOR!

FİKİRTEPE YANIYOR!
Kentsel dönüşüm kapsamındaki Fikirtepe’de peşpeşe çıkan ev ve işyeri yangınları kafalarda soru işareti yaratıyor. Mahalleli Orhan Yılmaz, yangınların kasıtlı çıkarıldığını iddia ederken; CHP Kadıköy Belediye Meclis Üyesi Hakkı Sağlam, “Halkı yıldırmak içi
 Son yıllarda rant nedeniyle yaşanan sorunlarla gündeme gelen Fikirtepe, itfaiye ekiplerinin en çok mesai harcadıkları yerlerden biri oldu. Her gün 2-3 defa yangın ihbarının yapıldığı mahallede vatandaşlar da huzursuz. Dün de Mandıra Caddesi, Bayramlar Sokak'taki halı deposunda aniden çıkan yangın kasıt ihtimalini akıllara getirdi. Yangın Kadıköy ve Erenköy itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü. Ölen ya da yaralananın olmadığı yangında maddi hasar meydana geldi. Uzun süredir Fikirtepe'de maragozluk yapan Orhan Yılmaz, inşaat rantına direnen ve evini terk etmek istemeyen vatandaşların yıldırılmak istendiğini öne sürdü.

Kundaklama olabilir
Konu hakkında gazetemize açıklamada bulunan CHP Kadıköy Belediye Meclis Üyesi Hakkı Sağlam, Fikirtepe'de birçok binanın boşaltıldığını söyledi. Boşaltılan binalara başta mülteciler olmak üzere evsizler, yoksullar ve uyuşturucu madde bağımlılılarının yerleştiğini hatılatan Sağlam, “Isınmak için dışarıdan topladıkları her türlü malzemeyi yakıyorlar. Dikkatsizlik yangınlara sebep olabilir” dedi. İkinci bir ihtimal daha olduğunu dile getiren Sağlam yangının halkı yıldırmak için bilerek çıkarılmış olabileceğini belirtti. Sağlam, “Tabi bunu ispatlayamıyoruz ama bir tereddütümüz ve kafamızda soru işareti var” açıklamasını yaptı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.