Geri bağlanan köyler Çatalca’da sevinç yarattı

Geri bağlanan köyler Çatalca’da sevinç yarattı
2009 tarihinden sonra Çatalca’dan ayrılarak komşu ilçelere bağlanan, iki köy ve bir mahalle Çatalca’ya geri bağlanıyor.

Nakkaş, Bahşayış köyleri ve Muratbey Mahallesi Çatalca ilçesine tekrardan bağlanması TBMM gündeminde. Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara; gelişmelerin sevindirici olduğuna dikkat çekerek; “Bölge Milletvekillerimize, sayın valimize göreve geldiğimiz günden itibaren konuyu ilettik. Bu köylerimiz ve mahallemizde yaşayan insanlarımız da Çatalca’dan ayrıldıkları için çok üzgünlerdi. Hepimize hayırlı olsun, her zaman söylediğimiz gibi birlik ve beraberlik içerisinde olunduğumuz süre içerisinde aşılamayacak hiçbir güçlük yoktur. Bu yerlerin tekrar Çatalca’ya bağlanmasında çaba sarf eden katkı sunan herkese şahsım ve halkımız adına teşekkür ediyorum” dedi.


Uğraş veren herkese teşekkür ediyorum

Nakkaş, Bahşayış ve Muratbey için kısa bir açıklama yapan Başkan Cem Kara; “Nakkaş köyü Arnavutköy’e 22 kilometre mesafede ama Çatalca’ya 10 kilometre mesafede, Bahşayış köyümüz de Arnavutköy’e 29 kilometre, Çatalca’ya ise 10 kilometre mesafede; bu yerleşim birimleri zaten yıllardır Çatalca ile beraber yaşamışlardır. Gerek akrabalık ilişkileri, gerek dostluk ve hemşehrilik ilişkileri ile 1923 yılında kurulan Çatalca ilçesi ile var olmuşlardır. 2009 yerel seçimleri ile Çatalca’dan ayrılan bu yerler için şimdi sevindirici bir gelişme oluştu. Biz her zaman Nakkaş, Bahşayış ve Muratbey’in Çatalca ile anılmasını istedik ve Nakkaş, Bahşayış ve Muratbey’in tekrardan Çatalca’ya bağlanması için sona gelindi. Bu konuda yardım eden, uğraş veren herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” dedi.


Komisyondan geçti

Öte yandan Büyükşehir Yasa Tasarısı, TBMM İçişleri Komisyonu’nda kabul edilerek Genel Kurul’a sevk edildi. 14 gün boyunca tasarıyı görüşen komisyon, hafta sonunda da mesai yaptı. Tasarının kanunlaşması durumunda İstanbul’un Arnavutköy ilçesine bağlı Nakkaş ve Bahşayış köyleri ile Büyükçekmece ilçesine bağlı Muratbey Mahallesi, resmen Çatalca Belediyesi’ne katılacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.