GÖZ YUMDU

GÖZ YUMDU
Avcılar Belediyesi’nin meclis oturumunda Başkan Handan Toprak’ı kaçak yapılara izin vermekle suçlayan AK Parti’li Süleyman Çelik, 'Toprak verdiği sözleri tutmadı. 1 Kasım’dan bu yana 500’e yakın kaçak yapıya göz yumuldu' dedi
 Avcılar Belediyesi'nin mart ayı ikinci meclis oturumu yapıldı. Dünkü oturumu, Belediye Başkanı Handan Toprak katılmadığı için Başkanvekili Hasan Togay yönetti. Meclise CHP'li üye Nedim Sukuşu dışında tüm meclis üyeleri katıldı. Oturumda söz alan AK Parti'li üye Süleyman Çelik, Başkan Handan Toprak'a yüklendi. Toprak'ın verdiği sözleri tutmadığını söyleyen Çelik 1 Kasım'dan bu yana 500'e yakın kaçak yapıya izin verildiğini iddia etti. Öte yandan ilçedeki oyun parklarının da işgal edildiğini söyledi.

Hiçbir sözünü tutmadı
Avcılar Belediyesi'nin Mart ayı ikinci meclis oturumunda  AK Parti'li Süleyman Çelik, Belediye Başkanı Handan Toprak'ı kaçak yapılaşmaya göz yummakla suçladı. Toprak'ın verdiği hiçbir sözü tutmadığını söyleyen Çelik 1 Kasım'dan bu yana 500'e yakın kaçak yapıya izin verildiğini iddia etti. İlçedeki oyun parklarının da işgal edildiğini savunan Çelik, "Kapalı alanlar o kadar arttı ki çocuklara oynayacak yer kalmadı. Oyun alanlarına masalar atılıyor" dedi. 

Halka mezar yapılıyor
İnşaat Kaçak yapılaşmanın önüne bilinçli bir şekilde geçilmediğini savunan Çelik, "Handan Toprak şu divandan söz vermişti. Kaçak yapılaşmaya kesinlikle müsaade etmeyeceğiz demişti. Ancak 1 Kasım'dan bu yana Avcılar'da yaklaşık 500 kaçak yapılaşma oldu. Avcılar halkına mezar yapılıyor. Benim vicdanım sızlıyor onları görünce. Ben soruyorum bunları neden durdurmuyorsunuz diye. "Ekibimiz yok" bahanesine sığınıyorlar" diye konuştu.

Oynayacak yer kalmadı
Çelik şöyle konuştu: "Avcılar'da pek çok parkımız var ancak bu parkların alanları artık daralmaya başladı. Önceden parkların yanında bir tane büfe olurdu. Şimdiyse kapalı alanlar o kadar arttı ki çocuklara oynayacak yer kalmadı. 2 yılda bir karış park kalmadı. Çocuk alanlarına masalar atılıyor."

Vicdanım sızlıyor
AK Parti'li Süleyman Çelik'in değindiği bir diğer konu ise kaçak yapılardı. İlçede kaçak yapıların önüne bilinçli bir şekilde geçilmediğini vurgulayarak Toprak'ı suçlayan Çelik şu ifadeleri kullandı: "Biliyorsunuz sayın başkan şu divandan söz vermişti. Kaçak yapılaşmaya kesinlikle müsaade etmeyeceğiz demişti. Ancak 1 Kasım'dan bu yana Avcılar'da yaklaşık 500 kaçak yapılaşma oldu. Bu konuda gereğin yapılmasını istiyorum. Avcılar halkına mezar yapılıyor. Geçen mecliste çıkmış arkadaşımız bana yüksek katları gösteriyor. Yukarıya bakmaya gerek yok. Kaçak yapılaşmaya bakın arkadaşlar. Benim vicdanım sızlıyor onları görünce. Ben soruyorum bunları neden durdurmuyorsunuz diye. Bana söylenenler şunlar: Ekibimiz yok. Çok basit. Ekibe gerek yok. Topu topu 10 adet beton firması var ilçede faaliyet gösteren. Onlara bir yazı yollarsın olur biter. Kimse hiçbir işlem yapamaz."

Müsaade ediliyor sözü yanlış
Çelik'e cevap veren CHP'li Hasan Togay ise 10 mahallenin 3'ünde imar sorunu ile karşı karşıya olduklarını söyledi. Togay, "Arkadaşımızın dediği gibi yüzlerce kaçak yapılaşma var. Bunlar tespit edildi. Her seçim arefesinde insanlar bu riski göze alıyor. Gereken işlemler yapıldı. Encümene sevk edildiğini biliyoruz. Bundan sonra emniyet birimlerimizin de desteği ile bütün bunların önüne hep birlikte geçeceğiz. Hiçbir kurum mevzuatın dışına çıkıp bilinçli bir şekilde görevini suistimal eden bir davranış içine giremez. Özellikle yapılaşmanın olduğu bu yerlerle ilgili zabıta müzürlüğümüz o bölgelerde inşaat malzemeleri satan bütün nalburları toplayarak imar müdürümüzü de davet ederek konuştu. Gereken ikazlar yapıldı. Yani bunlara müsade ediliyor sözü yanlıştır." Yakup TEZCAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.