GRİBAL SKANDAL!

GRİBAL SKANDAL!
Domuz gribi nedeniyle karantinaya alınan Çatalca Devlet Hastanesi acil servisinde skandal bir gelişme yaşandı. Domuz gribi şüphesiyle gözetim altına alınan hasta M.K başka bir hastaneye sevk edilmezken, diğer hastaların sağlığını tehdit ettiği gerekçesiyl
Çatalca Devlet Hastanesi acil servisi geçtiğimiz Pazar günü, domuz gribi şüphesiyle karantinaya alındı. Domuz gribi şüphesi görülen M. K (26) isimli hasta ise hiçbir hastaneye sevk edilmedi. Ayrıca M. K'ye, “Hastalara bulaştırabilirsin, seni taburcu edeceğiz. Evinde yatabilirsin” açıklaması yapıldı. Hastanenin talebi karşısında şok olan M. K. Çatalca Devlet Hastanesi doktorları ve yönetiminin ne yapmak istediğine anlam veremediğini söyledi. M. K. Doktorlara, "Burada hastalara bulaştırabilirim de, evde ki bebeye bulaştırmaz mıyım?” dediği öğrenildi.

Tedaviye cevap verdi
Konu hakkında gazetemize açıklamada bulunan Çatalca Devlet Hastanesi yönetimi ise, "Hasta tedaviye cevap verdi. O sebeple taburcu olabilir” sözleriyle kendini savundu. Domuz gribi şüphesi bulunan M. K. Ise, "Ben evime nasıl gideyim? Hasta bir kardeşim ve 1,5 yaşında evladım var. Onları başka bir eve yerleştirsinler bari" şeklinde yakındı. Bu arada  izolasyonlu odadan çıkartılmayan hastanın taburcu edilmek istenmesi şaşkınlıkla karşılandı.

Hastaneler dolu!
Hastane yönetimi gazetemize yaptığı açıklamanın devamında hastanede iki adet izolasyonlu oda olduğunu söyledi. Hastanenin kısmi karantinaya alındığını belirten yetkililer, "Şüpheli hastamız Pazar sabahı tedavi altına alındı. Tedaviye cevap vermemiş olsaydı daha dikkatli davranırdık. Şimdi  uzman doktorumuz tekrar bakacak. Vücut yavaş yavaş mikrobu yenmeye başladı. Herhangi bir sıkıntı görürse sevkini yapacağız. Gerçi bu tür hastaları kabul eden hastanelerin tamamı dolu durumda" açıklamasını yaptı.

Her yer dezenfekte edildi
Çatalca Devlet Hastanesi'ne yüksek ateş ve H1N1 virüsü belirtileri, bilinç kaybı gibi şikayetler ile getirilen M.K (26) yapılan tahliller sonucunda domuz gribi şüphesiyle izolasyonlu odaya alındı. M. K'den sonra hastaları ve personeli korumak amacı ile hastanenin acil servisi ve müşahede odaları karantinaya alındı. Pazar günü öğle saatlerine kadar süren karantina süresince dezenfekte çalışmaları yapıldı. Çatalca’da domuz gribi hastalığının şüphesi bile ilçe halkını tedirgin ederken, hastanın domuz gribi olup olmadığı, domuz gribi ise mikrobu yayması açısından tehlikeli olup olmayacağının sorgulanmadan taburcu edilmek istenmesi sonrası M.K’nın “Beni başka bir hastaneye nende sevk etmiyorlar” sorusuna ise cevap aranıyor. BAHADIR SÜGÜR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.