İBB'den Teke böceği uyarısı

İBB'den Teke böceği uyarısı
İBB Turunçgil Uzun Antenli Teke böceği ile mücadele ederek on binlerce ağaç kurtardı.
 İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) sorumluluk alanı içinde bulunan ve arazi çalışması sırasında tespit edilen bitki dünyasının kanseri olarak bilinen Turunçgil Uzun Antenli Teke böceği ile mücadele ederek on binlerce ağaç kurtardı. Tedavisi mümkün olmayan bazı ağaçlar hastalığın yayılmaması için kontrollü bir şekilde kesilerek imha edilecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden (İBB) yapılan açıklamaya göre, İBB, İlk olarak Zeytinburnu 10. Yıl Caddesinde görülen hastalık ile mücadele için, İl Tarım Müdürlüğü, Zirai Karantina müdürlüğü ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Anadolu ve Avrupa Yakası Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri kriz masası oluşturdu. Zeytinburnu Abdi İpekçi kapalı spor salonu çevresi ve Fatih Karagümrük stadı çevresi 2 km’lik alan karantina alınarak mücadele sahası olarak belirlendi. Yapılan çalışmalar sonunda İstanbul'un genelinde binlerce ağaç kontrol edildi ve koruma altına alındı. Bazı bölgelerde ise hastalık ilerlediği ve hastalığın yayılmaması için bin 311 ağacın kesilerek imhasına karar verildi. Kesilen ağaçların yerine 8-10 yaşlarında hastalığın bulaşmayacağı meşe, ıhlamur, sığla, ginko ağaç türleri dikilecek.

-TURUNÇGİL TEKE BÖCEĞİ HASTALIĞI NEDİR?-

Bitki dünyasında en bulaşıcı ve ölümcül hastalığı olarak bilinen Turunçgil Uzun Antenli Teke böceği (Anoplophora chinensis) kışı larva haline ağaç içinde geçiriyor ve böcek larvaları ağacın içinde bulunuyor.
Açıklamaya göre, Böceğin istila ettiği bu ağaçlar kesilip Uluslararası Barış Parkı’nda depolanıp yongalama makinesinde imha edilecek. Talaşlar ise İstaç Çöp Aktarım merkezine geri dönüşüme gönderilecek. Büyükşehir, hastalıkla mücadele için vatandaşların bölgelerinde gördükleri hastalıklı ağaçları 153 Beyaz Masa'ya bildirmelerini istedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.