İNSAN MIYIZ MAL MIYIZ!

İNSAN MIYIZ MAL MIYIZ!
Bahçeşehir'de hafriyat kamyonlarının neden olduğu aşırı tozdan şikayet eden mahalle sakinleri yolu kapatarak eylem yaptı. Son bir aydır toz sorununun daha da arttığını belirten mahalle sakinleri soruna bir an önce çözüm bulunmasını istedi. Mahallelil

 

BELEDİYEYE YAZDIK DİLEKÇE YAZDIK ÇÖZÜM YOK

Bahçeşehir 2. Kısım Mahallesi'nde yaklaşık 400 kişinin yaşadığı Sedir Evleri Sitesi ile Kardelen Villaları Sitesi sakinleri, site çevresindeki inşaatlara ait hafriyat kamyonlarının yoldan geçerken kaldırdığı toz nedeniyle mağdur olduklarını belirterek eylem yaptı. Sedir Evleri Sitesi Yöneticisi Metin Kaya, “Yaklaşık 1 aydır bunu yaşıyoruz. Hem de 24 saat yaşıyoruz gecenin bir vakti damper sesine uyanıyoruz. Camı açamıyoruz, açmazsak nefes alamıyoruz. En az belki de yüz defa belediyeye yazı yazdık, dilekçe verdik. Çözüm yok” dedi. Site sakinlerinden Eyüp Akyıldız ise tozdan dolayı nefes alamadıklarını vurgulayarak “Tozdan yaşanacak yer kalmadı. Tüm eşyalar, evin içi her şey toz. Bitkiler dahi ölüyor bu tozdan” diye konuştu.

 

TOZ YÜZÜNDEN EVDE YEMEK BİLE YİYEMİYORLAR

Kardelen Villaları Site Yöneticisi Ferhat Gültepe ise “Yaklaşık 1.5 yıldır yan tarafta bulunan inşaattan dolayı aşırı tozdan,  hem sağlık hem de görüntü açısından aşırı rahatsızlık çekiyoruz. 1.5 senedir başvurmadığımız yer kalmadı. Ya bir an evvel yapsınlar, gerekli önlemleri alıp en azından sulama yapsınlar, ya da belli bir saatte çalışma yapsın” tavsiyesinde bulundu. Site sakinlerinden Mustafa Benzer de çocukların tozdan dolayı hasta olduğunu ifade ederek, “Çocuklar tozdan topraktan hasta oluyor. Hiçkimse rahat edemiyor. Buradan gece saat 3'te 4'te kamyon geçiyor, deprem oluyor diye uyanıyoruz. O da bir sıkıntı.  Sofraya yemek yemeye oturacağız üç kere sofra siliyoruz tozdan topraktan” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.