İş olsun diye toplandılar!

İş olsun diye toplandılar!
Büyükçekmece Belediye Meclisi, 2014 Yılı son meclis toplantısını dün gerçekleştirdi. Meclisin aylık olağan toplantısının gerçekleştirilmesi için oluşturulan tek gündem maddesi ise Belediyeye hibe edilmek istenen 1 adet 2014 Model Renault Kangoo aracın hib
Toplantı olsun diye toplandık!

Büyükçekmece Belediye Meclisi, 2014 Yılı son meclis toplantısını dün saat 10:00’da, Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi, Tarabya Salonunda yaptı. Toplantının açılış konuşmasını yapan başkan Akgün, de toplantı ile ilgili olarak Aslında bu ay görüşülecek gündem maddemiz yoktu ama olağan toplantımız olsun ve aç kapat olmasın diye bu tek gündem maddesini oluşturduk ve toplantımızı yapmak için toplandık dedi. Tek gündem maddesi olan hibe araç ve ek gündem olarak bir sokak isminin önerilmesinin de görüşüldüğü meclis toplantısı birde 10 dakika ara verilerek tekrardan toplandı.
Bu onur Büyükçekmece aileme ait


Tek gündem maddesi ile ilgili toplanan mecliste başkan Akgün, Çin ziyareti hakkında bilgi verdi ve Büyükçekmece de gerçekleşmesi gereken kentsel dönüşüm hakkında ve Büyükçekmece civarında imarın en az yüzde 25 ile 30 artması gerektiğini belirterek bu gün saat 14.00 da AKM’de Büyükçekmece Belediyesi tarafından düzenlenen, Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mustafa ERDİK'in konuşmacı olarak katılacağı "MARMARA'DA OLASI DEPREM" konulu konferansa tüm meclis üyelerini ve meclisi izleyenleri davet etti.

Geçtiğimiz gün 55 ülkenin katıldığı, Guangzhou Uluslararası Kentsel Yenilik Yarışması'nda “Engellerimiz Bizi Durduramaz” projesi ile ödül alan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, "Büyükçekmece'nin top yekün başarının eseri olan bir ödül kazandık. Bu onur gerçek sahibi olan Büyükçekmece aileme aittir” dedi. Meclis oturumundan önce konuşmasını sürdüren Akgün, geçtiğimiz hafta içinde gerçekleştirdiği Çin ziyaret hakkında meclise bilgi verdi. Başkan Akgün, Türkiye Belediyeler Birliği programı dahilinde, Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Konseyi Yönetim Kurulu Toplantısı'na katıldığını ayrıca, Marmara Belediyeler Birliği'ni temsilen de, Çin Uluslararası Kardeş Şehirler Konferansı – Guangzhou Uluslararası Kentsel Yenilik Konferansı'na katıldığını belirtti. 
Yarışmaya 55 ülke katıldı


Büyükçekmece Belediyesi'ne Çin'in Guangzo kentinde verilen ödül hakkında da açıklamalar yapan Başkan Akgün,  ödülü Büyükçekmece halkı adına aldığını ifade etti. Akgün şunları söyledi: "Tüm dünyadaki yerel yönetimlere açık olarak düzenlenen ve bu yıl 55 ülkenin katıldığı Guangzhou Uluslararası Kentsel Yenilik Yarışması’na katılmıştık.
Büyükçekmece Belediyesi olarak “Engellerimiz Bizi Durduramaz” projesi ile ödül almaya hak kazandık. 209 girişim arasından ödül almaya hak kazanan 30 proje arasında bizim projemiz 16'ıncı sırada yer aldı. Ödül Büyükçekmece'nin topyekün başarısının eseridir. Ödülü Büyükçekmece ailem adına aldım. Çünkü bu onur, gerçek sahibi olan Büyükçekmece aileme aittir.” 
Bir Sene Sonra Görüşürüz!..

Başkan Akgün'ün açıklamasının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Gündemin birinci maddesinde yer alan, Büyükçekmece Belediyesi'nde kullanılmak üzere 1 adet 2014 model Renault Kangoo Multi Touch aracın ivazsız olarak Büyükçekmece Belediyesi'ne hibe edilmesi maddesi oy birliği ile kabul edildi.
Ek madde olarak görüşülen, Güzelce 108 sokak olarak bilinen sokağa, bir süre önce hayatını kaybeden, Güzelce'nin sevilen simalarından Balıkçı Metin Kaya'nın isminin verilmesi yönündeki ortak öneri de oy birliği ile kabul edildi. 
CHP Büyükçekmece ilçe başkanı Hüseyin Remzi Gökbulak ve bazı STK temsilcilerinin de izlediği Meclis sonunda, Çin'de alınan "Büyük Başarı Ödülü" ile birlikte meclis üyeleri toplu hatıra fotoğrafı çektirdi.  2014 Yılı son toplantısını yapan meclis üyelerine ise Başkan Akgün, Bir sene sonra görüşürüz diyerek oturumu kapattı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.