Kadınlar eylemde

Kadınlar eylemde
Sema Danyıldız'ın evinin önünde toplanan platform üyeleri karanfil bıraktı. 'Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu' İstanbul Şubesi üyeleri eşi tarafından öldürülen Sema Danyıldız'ın yaşadığı apartmanın önünde basın açıklaması yaptılar.

Geçtiğimizin pazar günü Avcılar'da yaşanan olayda silahla göğsünden vurularak öldürülen Sema Danyıldız'ın evinin önünde toplanan platform üyeleri, apartman girişine karanfil bıraktı katil zanlısı eş için ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istediler.

"DEVLETİN SAHİP ÇIKMADIĞI KADINLARA BİZ SAHİP ÇIKIYORUZ"

Açıklamayı yapan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu İstanbul Şubesi Başkanı Fikriye Yılmaz, konuşmasında kadınların sahipsiz olmadığını göstermek ve devletin sahip çıkmadığı kadınlara sahip çıktıklarını belirtti. Öldürülen Sema Danyıldız'ın hayat dolu cana yakın biri olduğunu kaydeden Yılmaz, "Pazar günü kocası tarafından öldürülen Sema arkadaşımız evinde tam bu binanın önünde öldürüldü. Biz öncelikle 'Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu' olarak Sema'nın bütün arkadaşlarını bizimle birlikte buradan seslenmeye kadın cinayetlerine dur demeye çağırıyoruz. Biz platform olarak her kadın cinayetinin ardından kadın arkadaşlarımızı yalnız bırakmamak için öldürüldükleri yere karanfil bırakıyoruz. İstiyoruz ki kadınların sahipsiz olmadığı anlaşılsın devletin sahip çıkmadığı kadınlara biz sahip çıkıyoruz. Bugün bir kadını öldüren bir adam ne olursa olsun katil olduktan sonra onun önceki hayatında ne kadar iyi insan olduğunun hiçbir önemi yoktur. Sema'nın katil eşi Aytekin'de diğer katiller gibi caydırıcı tek ceza olan ağırlaştırılmış müebbet cezasına çarptırılmalıdır diyoruz." dedi.

"KADIN CİNAYETLERİ DEVAM EDECEKTİR"

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na ve Adalet Bakanlığı'na seslenen Yılmaz, "Kadın katillerine ağırlaştırılmış müebbet hapis yasalaşmadığı sürece kadın cinayetleri devam edecektir. Kadın cinayetlerinin önünü caydırıcı cezalar koyarak gerçek bir çözümle ele alabiliriz" dedi. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Plataformu Üyeleri basın açıklamasının ardından Sema Danyıldız'ın yaşadığı apartmanın önüne karanfil bıraktılar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.