KARŞIMA ÇIK!

KARŞIMA ÇIK!
Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, Muhtarlar Derneği'nde mahalle muhtarları ile bir araya geldi. Muhtarların «AK Parti Milletvekili Mehmet Metiner bize doğalgazın mahallelere sizin yüzünüzden gelmediğini söyledi» iddialarına sert yanıt veren Kara, «Y
Çatalca Muhtarlar Derneği'nde muhtarlar ile bir araya gelen Belediye Başkanı Cem Kara, burada öncelikli konu olarak doğalgazın mahallelere gelebilmesi ile ilgili tüm girişim ve yazışmaları yaptıklarını dile getirdi. AK Parti Milletvekili Mehmet Metiner'in, “Çatalca'nın mahallelerine doğalgazın gelmesinin önünü belediye kesiyor” yönündeki iddialarına da yanıt veren Kara, sert ifadeler kullandı. Metiner'in iddialarının muhtarlar tarafından da gündeme getirilmesi sonrası konuşan Kara, açık bir şekilde Metiner'in yalan söylediğini belirtti.

Uyduruk sözler!
Metiner'in doğalgaz ile ilgili iddialarını 'uyduruk sözler' olarak niteleyen Kara, “Milletvekili Mehmet Metiner; Çiftlikköy’de, Kestanelik’te vatandaşlarımız ile buluşmalarında bu mahallelere doğalgazın gelmemesi ile ilgili Çatalca Belediyesi olarak bizim yaptırmadığımızı iddia ediyormuş. Biz yaptırmıyormuşuz. Hani bir laf var ya yedi, yirmi dört çalışıyoruz diye, ben yedi, yirmi beş bu ilçedeyim. Bugüne kadar doğalgaz ile ilgili siyasi partisinin ilçe başkanından ya da yönetiminden bir tane bile girişim olmuş mu resmi olarak? Bu konu ile ilgili bize bir tane dilekçe yazsınlar. Yok. Neymiş Çatalca Belediyesi'nin Trakyadaş ile kar payı ortaklığından vazgeçmemesi sebebi ile mahallelere doğalgaz verilmiyormuş. Bunlar uyduruk sözler. Yalan söyleyen varsa şimdi çarpılsın” ifadelerini kullandı.

Kararı EPDK verecek
Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara göreve geldiği günden bu yana vatandaşa yalan söylemediğini ve hiçbir zaman Çatalca halkını yanlış bilgilendirmediğini ifade ederken “Bakın Ovayenice, Çakıl ve Elbasan Mahallelerine gazı kim verdi? İGDAŞ! Yani doğalgazın mahallelere getirilmesi ile ilgili siyaseten söylenen tüm sözler havada kalan sözlerdir. İşte Ovayenice muhtarım burada doğalgazın getirilebilmesi için neler yaşadığımızı kendisi biliyor. Bugün mahallelere doğalgazın verilebilmesi ile ilgili hiçbir engel yok. EPDK'nın ( Enerji Piyasası Denetleme Kurulu) vereceği karar bekleniyor. 2003 yılında yapılan ihale sonrasında imzalanan protokol gereği mücavir alan İzzettin, Gökçeali Mahallelerini kapsıyor. Büyükşehir Yasası sonrasında İGDAŞ’ın doğalgazı mahallelere getirip getirmeyeceği konusunun nihai kararını verecek olan EPDK’dır” dedi.

İstifa edecekler mi?
Çatalca Belediyesi'nin, Trakyadaş ile olan sözleşmesini iptal edeceğini de vurgulayan Kara, kendilerini sözkonusu sözleşmeden dolayı suçlayanların istifa edip etmeyeceğini de sordu. “Yarın sabah halkın gözü önünde bu sözleşmeyi iptal edeceğim” diyen Kara, “Kendileri yine mahallelere doğalgazı getiremez ise istifa edecek mi? Bakın ben 7 yıldır bu halkı hiçbir zaman, hiçbir zaman yanlış bilgilendirmedim. Bazıları orman köylerinde doğalgaz mı olur derken, biz daha o zamanlarda mahallelerimize doğalgazın gelebilmesi ile ilgili yazışmalarımıza başlamışız. İşte 2014 seçim kitapçığımızda, köylerimize yönelik projelerimizin içerisine doğalgaz getirilmesini de yazmışız” diye konuştu.

Temmuzdan beri sonuç yok
İGDAŞ’ın 2014 yatırım programı içerisine İnceğiz, Kabakça ve İhsaniye Mahallelerini aldığını daha sonra yine 2015 yatırım programları içerisine bu üç mahalle ile birlikte Akalan ve Subaşı Mahallelerini de eklediğini ifade eden Başkan Kara “ İGDAŞ bu mahallelere doğalgaz getirmek amaçlı yatırım programlarına almış. Ama  sınırlar ile ilgili EPDK’ya başvuru yapılmış. EPDK bizden 2003 yılı öncesindeki mücavir alan planlarını istedi. Gönderdik. Temmuz Ayından bu yana bir sonuç yok . Ama 3-4 yıl içerisin de doğalgaz Çatalca mahalleleri için kaçınılmazdır ve bu süre de yakın bir hedeftir” dedi.

Metiner gelip karşımda konuşsun
AK Partili Mehmet Metiner'in iddialarının görüşme süresince tekrar tekrar gündeme gelmesi üzerine konuyla ilgili bir kez daha yorumda bulunan Kara, “ Bunların hepsi yalan. Biri Çatalca’nın yolunu bile bilmezken geliyor, sorunlara vakıfmış gibi, hiçbir şey bilmeden, yeterince bilgilenmeden ahkam kesiyor. Sen milletvekilisin konunun tüm ayrıntılarını önce bir öğren, sonra vatandaşa öyle bilgi ver. Buyursun gelsin Mehmet Metiner benim karşımda konuşsun” şeklinde konuştu.

Belediye gelir elde edemiyor
Trakyadaş’ın İzzettin ve KİPTAŞ Konutları'nın yapıldığı alana doğalgaz verme talebinin olduğunu söyleyen Kara “Trakyadaş 2003 yılında yaptığı sözleşme gereği 5 yıl içerisinde bu mahallelere doğalgaz vermek zorundaydı. Bu süre de aşılmış. Çatalca Belediyesi yüzde 9 oranında kar ortağı ama şu ana kadar Trakyadaş hep zarar gösterdiği için belediyemiz bu kar payı ortaklığından bir şey elde etmemiştir. 25 yıl içerisinde yapılan yatırımlar kendisini amorti ediyormuş. Ancak kimse bu kar payının arkasına saklanmasın. EPDK bugün istese kararını verir ve İGDAŞ bugün doğalgazı mahallelere getirir. Bir yılda belediyenin bu kar payı ortaklığından  30- 40 bin lira girse ne olur giremese ne olur?” dedi.

Bunlar hep bahane!
Çatalca’da sıkça meydana gelen elektrik kesintilerinin sebepleriyle ilgili de konuşan Kara, BEDAŞ'ı da eleştirdi. BEDAŞ'ın Çatalca'da yer talebi olduğu iddialarına açıklık getiren Kara, “Bakın olumsuz olan her şey ile ilgili bir bahane hep vardır. Bunlar bahane. Yok sözleşme, yok mücavir alan, yok kar payı… BEDAŞ ile ilgili yaptığımız görüşmeler sonrasında hiçbir tane talep olmamasına rağmen. '2006 yılından bu yana bizim dağıtım santrali kurmak için 15-20 dönüm bir yer talebimiz var' dediler. Yahu ne zaman talepte bulundunuz? Bize bu konuda bir tane talep yok. Önce dediler ki gümrük inşaatı, sonra Hadımköy’den gelen hat, olmadı şimdi dağıtım santrali. Eğer bu konuda TEİAŞ’ın bir tane talebi olsa ben yer vereyim dedim. Şimdi de diyorlar ki şehir içinde olması gerek. Ne yalpım şimdi binaları mı yıkalım da size şehir merkezinde bir yer açalım. Bunlar hep bahane” ifadelerini kullandı.

Dilekçe istedi 
Son olarak muhtarlara mahallelileri ve kendi adlarına bir dilekçe düzenleyerek doğalgaz istediklerine dair isteklerini muhtarlar derneğine bildirmelerini isteyen Başkan Cem Kara “ Bir üst yazı ile belediyemize gelecek dilekçeleri biz de Trakyadaş, İGDAŞ ve EPDK’ya göndereceğiz. Hep birlikte tek güç olacağız” dedi. BAHADIR SÜGÜR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.