Kaymakam ifşa öğretmenler protesto etti

Kaymakam ifşa öğretmenler protesto etti
Çatalca Ormanlı İlköğretim Okulu'nda incelemelerde bulunmasının ardından gördüğü yanlışları sosyal medya hesabından yayınlayan Çatalca Kaymakamı Dr. Nevzat Taşdan'ı öğretmenler protesto etti. Öğretmenler imkânsızlıklara rağmen çalışıyoruz mlesajı verdiler

Çatalca’da öğretmenlik yapan devlet memurları ilçedeki devletin başı Kaymakam’a resmen kazan kaldırdılar. Çatalca Cumhuriyet Meydanında bir basın açıklaması yapan Türk Eğitim- Sen, Eğitim-Bir-Sen, Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası ve Eğitim Sen üyesi öğretmenler Çatalca Kaymakamı Dr. Nevzat Taşdan’ın geçtiğimiz günlerde Ormanlı İlkokulunda yaşadıklarını sosyal paylaşım sitesinde duyurmasını eleştirdi. Basın açıklamasında şu sözlere yer verildi: “Bugünkü eğitim sistemimiz sorunlar ile dolu.

Bu sorunlar içerisinde en çok canı yanan, ezilen öğretmenlerdir. Çatalca ilçemizin Taşra özelliğinde olmasından dolayı öğretmenlerimizin köy okullarındaki çalışmaları fedakarcadır. Köy okullarında çalışan öğretmenlerimiz, ulaşım, okulların ısınma sorunu, araç gereç eksikliği v.b. say say bitmek bilmeyen sorunlar ile uğraşmaktadır. Bir de görevinin sorumluluğunu bilmeyen yöneticilerimiz sayesinde de mağduriyetler yaşıyorlar. Kendi sorumluluklarını yerine getirememenin yarattığı boşluktan doğan aksaklıkları öğretmene yıkıyorlar” denildi.


"Sorumluktan uzak açıklama"

Tüm öğretmenlerin hedef gösterildiği belirtilen açıklamada, “Bunun en bariz örneği Ormanlı İlkokulundaki gelişmelerdir. Okulda olduğu düşünülen bazı olumsuzlukların tek sorumlusu öğretmenler gibi gösterilmiştir. Varsa sorun, sorumlusu bulunarak gereği devlet usulüne uygun yapılmalıdır. Ancak bu son olay bize sorunların artık böyle çözümlemediğini gösteriyor. Bu tavır ve davranışlar devlet adamlığına ve adabına yakışmamıştır. Günümüz teknoloji çağı, bunun en iyi kullanım alanı sosyal medyadır.

Bunu sorumluluktan uzak kullandığınız zaman toplumda onarılmaz yaralar açarsınız. Çatalca Kaymakamlığının yaptığı da tam böyledir.  Sorunları sosyal medyada paylaşarak öğretmenlerimizi arenadaki dövüşçüler (köleler) gibi aslanların önüne atmıştır. En üst makam sahibinin görevi sosyal medyada paylaşarak aldığı birkaç öykünme sözlerinden mutlu olmak değil, koskoca öğretmen camiasını hedef göstermektir” diyerek kaymakama sert bir dille hitap ettiler" denildi.

 

Çatalca Kaymakamı Nevzat Taşdan’a eleştirilerine isim vermeden devam edilen açıklama şu sözlerle sürdü: “Biz eğitim sendikaları olarak bu sorumluluğumuzu taşıdığımızı düşünüyoruz. Çünkü sorunlar ile ilgili görüşme taleplerimize bir cevap dahi verilmemiş, devlet adabına uymayan davranışlar sergilenmiştir. Çatalca Kaymakamlığının keyfi uygulamaları o kadar had safhada ki kamuya ait tahsisli araçlarını dahi kendi özel malı gibi görüş kullanmasına izin verilmektedir.

Biz eğitime emek vermiş insanlar olarak bu davranışı kınıyoruz. Sorunlarımızı sosyal medyayla paylaşarak değil, sorunlarımızın taraflar ile görüşerek giderilebileceğini düşünüyoruz. Bu sorumsuzca davranışlar sonucu öğretmenler taciz edilir , darp edilirse bu sorumluluğu kim üstlenir? Bu sebeple biz eğitim emekçileri olarak böyle sorumsuz davranışların bir daha gerçekleşmemesini, o paylaşımların derhal kaldırılmasını istiyor, bunu siz basın ve kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.”


Çatalca Kaymakamı Dr. Nevzat Taşdan’ın herhangi bir açıklama yapıp yapmayacağı merak edilirken, Ormanlı İlkokulunda yaşananların halktan gizlenmesi ve gereğinin gizli tutularak yapılmasını isteyen öğretmenleri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden hiçbir yetkili yada görevlinin destekleyici bir katılımı bulunmaması ise sendika yetkililerince de dile getirildi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.