Kemal Deniz Bozkurt da aday adayı

Kemal Deniz Bozkurt da aday adayı
CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Başakşehir İlçe Başkanı Özgür Karabat’ın ardından Esenyurt İlçe Başkanı Kemal Deniz Bozkurt da istifa edenler kervanına katıldı.


Yerel seçimlerde aday adayı olacak parti görevlilerinden 15 Temmuza kadar istifa etmelerini isteyen CHP Genel Merkezine bir yanıt ta Esenyurttan geldi.



CHP Esenyurt İlçe Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, 2014 yerel seçimlerinde Esenyurt Belediye Başkan Adayı olabilmek için İlçe Başkanlığı görevinden istifa ettiğini açıkladı. İstifa dilekçesini dün CHP İl Başkanlığı’na sunduğunu belirten Bozkurt, yakın zamanda da Belediye Başkan Aday Adaylığı başvurusunu yapacağını söyledi.

AKP’nin iki dönemdir CHP içerisindeki bölünmeden yararlanıp seçim kazandığını vurgulayan Bozkurt, Aday olması halinde parti içerisindeki birlik ve beraberliği sağlayacağını ve Esenyurt Belediyesi’ne CHP bayrağını çekeceklerini söyledi.

Oluşturacakları meclis kadrosunda Esenyurt’un tüm renklerine yer vereceklerini belirten Bozkurt, oldukça iddialı konuştu; “Fark atarak seçimi alırsak şaşırmayın!”

Yaklaşık dört buçuk yıldan bu yana CHP İlçe Başkanı olarak görev yapan Bozkurt, aday adaylığının gerekçelerini ve ileriye dönük hedeflerini anlattı…

“PARTİMİZE BİNA ALMAK ÇOK MUTLU ETTİ BENİ”

Kısa süre önce CHP Esenyurt İlçe Örgütü’ne Örnek İş Merkezi’nin 2. Katında iki ofisten oluşan bir parti merkezi satın alan Bozkurt, görevi bırakmadan önce bu önemli gelişmeye imza atmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi. Bozkurt, “Uzun süredir Esenyurt’ta çalışıyoruz, örgütle ilgili yapılması gereken çalışmaları tamamladık partimize yer de aldık. Bundan sonra inşallah Esenyurt’ta birlik ve beraberliği sağlamak için çaba sarfedeceğiz” diye konuştu.

“ESENYURT ÇOK KÖTÜ YÖNETİLİYOR”

Esenyurt’un AKP tarafından çok kötü yönetildiğini öne süren Bozkurt, iktidara geldikten sonra yapılan yanlışları bir bir düzelteceklerini söyledi:

“Esenyurt hiç hak etmediği bir kadro tarafından yönetiliyor. Buna ilçe başkanlığım süresince bizzat şahit oldum. Tamamen kişisel beklentiler doğrultusunda kararlar alınıyor, ellerindeki yetkiyi Esenyurt’un geleceği için değil para harcamak ve karşısında duran insanları kontrol altına almak için kullanıyorlar, Birçok kişiye yanlış cezalar kesilmiş. Son on yılda Esenyurt’ta ciddi bir inşaatlaşma oluştu ama maalesef korkunç düzeyde plansız bir yapılanma var, Esenyurt’un imar planları tam beş kez bu yapılan yanlışlıklardan dolayı iptal edildi. Bugün 30 bin civarında konut hala ruhsatsız bir şekilde belediyenin bilgisi dahilinde devam ediyor. Vatandaşlar mağdur edildi, işadamları mağdur edildi. Esenyurt Belediyesi Türkiye’nin en borçlu belediyesi. Biz inşallah uzun bir süre iktidar olacağız ve uzun bir süre bu yapılan yanlışlıkları tamir etmek için uğraşacağız. Bunları hallettikten sonra Esenyurt’un hak ettiği projeleri hayata geçirmek için elimizden geleni yapacağız.”

“NEDEN ADAY OLDU?”

Bozkurt, aday adaylığının gerekçelerini ise şu sözlerle anlattı:

Bugün Esenyurt’un beş altı noktasında trafik çekilmez durumda, bunları düzeltmek için adayız. Para ile insanları susturmaya son vermek için adayız. Esenyurt’taki genç kitleye sahip çıkmak ve onların sanayi ve ticarette önünü açmak için aday olacağız. Eğitimdeki eksikliklerin giderilmesi için, çocuklarımızın 70 kişilik sınıflarda okumasını engellemek için, daha çağdaş yerlerde eğitim almasını sağlamak için adayız. Yoğun yağmurların ardından vatandaşların evlerinin sel atında kalma korkusunu yıkmak için aday olacağız. Fakir fukara diyerek insanları kandıran ama bu fakir fukaraya ait olan kaynakları çar çur edilmesini engellemek için aday olacağız. Esenyurt’un altyapıdaki sorunlarını çözmek için aday olacağız. Beş yıl sonra da Esenyurt’ta oturmayan ve sadece rant elde etmek için burada bulunan kadroları uzaklaştıracağız.”

“ESENYURT BİR EKOL OLACAK”

“Esenyurt İlçe Örgütü, artık İstanbul’da ve Türkiye’de de CHP tarafından sevilen ve belli bir yerde olan bir örgüttür, bu örgüt bundan sonra da Esenyurt’a gerekli olan hizmeti verecektir. Benden sonra gelecek olan arkadaşlar da ben inanıyorum ki bizim yaptıklarımızın üzerine daha değerli işler yaparak yollarına devam edecekler ve Esenyurt bir ekol olacaktır diye düşünüyorum.”

“ESENYURT’U NASIL KAZANACAĞIMIZI BİLİYORUZ”

“Esenyurt şu anda görüntü olarak, algı olarak sanki AKP’den kazanılması zor bir ilçeymiş gibi yansıtılıyor. Sanki güçlü bir belediye başkanı ve yönetimi varmış gibi ve bu yönetim burayı bırakmazmış, başka birini kazanması zormuş gibi algı yaratılmak isteniyor ama gerçek hiç öyle değil! Biz Esenyurt’ta dört yıldır “Nasıl alırız?”ı çalışıyoruz. Bununla ilgili bir yerel yönetim stratejisi oluşturduk. Bu strateji aday profillerinden tutunda demografik yapıya kadar her şey incelendi, bununla ilgili bir sonuç bildirgesi hazırlandı. Bu raporlar Genel Merkez’e gönderildi, sevindirici olan şu Genel Merkez de bizim düşüncemize yakın bir yerel yönetim stratejisi koydu.”

“AKP BÖLÜNMÜŞLÜĞÜMÜZDEN FAYDALANDI”

Esenyurt’ta belediye başkanı buraya ait değil, belediye başkanının geçmişi ile Esenyurt’un yapısı birbirine uymuyor. Burada demografik yapıya baktığınız zaman hiçbir karşılığı yok. Tamamen bizim bölünmemizden, parçalanmışlığımızdan faydalanarak burada iktidar oldu, bundan sonraki süreçte biz bunu yıkacağız. Cumhuriyet Halk Partisi’nde bölünmüşlük olmayacak, kimseyi dışlamayacağız, kesinlikle rant ekonomisini bitireceğiz, geçmişinde kirlilik olan hiç kimseyle işbirliğine girmeyeceğiz, siyasi kadroların tamamı bu işi yapabilecek nitelikte insanlardan oluşacak, örgüte emek vermiş insanlardan oluşacak ve mutlaka mutlaka Esenyurt’ta oturan, Esenyurt’ta karşılığı olan kadrolar olacak. Bu kadrolarla halkın karşısına çıktığınız zaman fark atarak seçimi alırsak şaşırmayın!”

“ESENYURT’UN HAK ETTİĞİ BİR KADRO YAPACAĞIZ”

“Bu iddiamızı gerçekleştirebilmemiz için adaylığı almamız gerekiyor. Şu anda Genel Merkez’in de, İl’in de, İlçe’nin de, halkın da yaptığımız sohbetlerde bununla ilgili herhangi bir engel görünmüyor. Tabi başka aday adayları da olacağı için onlara saygısızlık etmek istemem. Adaylık süreci tamamlandıktan sonra Esenyurt’un hak ettiği meclis kadrosunu oluşturacağız.” 

“BİR VE BERABER OLMAK ZORUNDAYIZ”

“Birlik ve beraberliğin oluşacağını düşünüyorum artık örgüt ve halk bunu istiyor. Kimsenin bunun dışında kalma lüksü yok, doğru da değil, ahlaken doğru değil. Burada kim aday olursa olsun bunun dışında çalışma yapmak ahlaksızlıktır. Kimsenin Esenyurt halkını AKP’nin zulmüne terk etme hakkı yoktur. Bu büyük bir vebaldir, yeterince ödendi!”

“RANTÇILAR ARAMIZA GİREMEYECEK”

“Ben geçmişimde daha önce aday adaylığı başvurusu yaptım, hiçbir dönem aday adaylığı ahlakının dışında davranmadım, bundan sonra da davranmayacağım ve Esenyurt’un bütün renklerini içeren bir yapı oluşturmaya çalışacağım. Eğer adaylık bana verilirse asla bizim meclis kadromuzda siyasetten nemalanan, rant elde eden hiçbir kadro, meclis üyesi, belediye başkanı olmayacak.”

KEMAL DENİZ BOZKURT KİMDİR?

1965 Ardahan Göle doğumlu olan Kemal Deniz Bozkurt için “Esenyurt’un yerlisi” dense yeridir. 12 yaşında iken ailesiyle Esenyurt’a yerleşen Bozkurt, 1977’den beri Saadetdere Mahallesi’nde ikamet ediyor. Çocukluğu Esenyurt’un çamurlu yollarında geçen Bozkurt, şimdi uzun süre çilesini çektiği Esenyurt’u yönetmeye talip.

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Fakültesi’nden mezun olan Bozkurt evli ve iki çocuk babası. Uzun yıllar uluslararası şirketlerde yatırım ve yatırım planlama müdürü olarak çalışan Bozkurt, 2009 yılının Haziran ayından bu yana CHP Esenyurt İlçe Başkanı olarak görev yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.