KİPTAŞ Çatalca ihalesinde şok!

KİPTAŞ Çatalca ihalesinde şok!
Çatalca KİPTAŞ Konutları meclis toplantısında tartışmalara neden oldu. İlçe halkının konut satışları için yedekte bırakılmasını, “Öncelik Çatalca halkına verilmeliydi” şeklinde eleştiren CHP'lilere cevap veren AK Parti Grup Sözcüsü Hüseyin Kahya, to
 Catalca'da yapımı devam eden KİPTAŞ Konutları'nın satışı için yedekte bırakılan Çatalcalıların, gazetemiz aracılığı ile "Kandırıldık" şeklindeki açıklamasından sonra konu meclis toplantısına taşındı. Toplantıda KİPTAŞ ile ilgili gündemi Süleyman Kolcuoğlu açtı ve herkesi Çatalca’nın kandırılması konusunda tek ses olmaya davet etti. Kolcuoğlu konuşmasında, "KİPTAŞ’ın şu an yapacağı konutların arazisi Çatalca halkının kazanımıdır. Ve satışlarda öncelik Çatalca halkına verilmeliydi. Ama lütfedip bir tane bile satış ofisi açılmadı. Bu konutlar ile ilgili taleplerin bir siyasi partinin İlçe Başkanlığı ve yönetimi ile Meclis Üyeleri tarafından alındığı dedikodusunun ayıbı bile  hepimizi zora sokar" eleştirisinde bulundu.

Süreci Barutçu yürüttü
Kolcuoğlu'na cevap veren AK Parti Grup Sözcüsü Hüseyin Kahya sözleriyle herkesi şaşırttı. Kahya, "Bizim meclis üyeleri olarak hiçbir tasarrufumuz ya da kontenjanımız olmadı. KİPTAŞ ile ilgili tüm süreci İlçe Başkanımız yürüttü” açıklamasıyla topu kısa bir zaman önce görevden alınan Savaş Barutçu'nun üzerine attı. Kahya'nın bu sözleri üzerine CHP Çatalca İlçe Başkanı Halil Gök, “İlçe Başkanı Emlakçılığa mı soyundu?” çıkışını yaptı. Ortam iyice gerginleşirken AK Parti sıralarından Mesut Üner, "1994 yılında bu belediye arazisini kooperatife peşkeş çekerken belediye hangi partideydi” diyerek cevap verdi.

Belediye başkanı peşkeş çekmez
Üner'in sözlerine cevap veren CHP İlçe Başkanı Halil Gök, "Hiçbir belediye başkanına peşkeş çekti demek kimseye düşmez. Hiçbir belediye başkanı meclisten geçirdiği bir karar ile kimseye peşkeş çekmez. 4 tane bakan bir gecede görevlerini bırakıp tüm kasaları boşaltırken hangi partideydi?" diye sordu.

Meclis üyelerine çağrı yaptı
Çatalca Belediye Meclisi'nde KİPTAŞ ile ilgili gündem dışı konuşmalar harareti arttırırken Belediye Başkanı Cem Kara, toplantıda olmayanlar hakkında konuşulmamasını talep etti. Kara, "İBB Başkanı Kadir Topbaş burada yok, KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım da burada yok. İlçe Başkanı Savaş Barutçu da burada yok" dedi. Kara'nın bu sözleri bir nebze ortamın yumuşamasına neden oldu. Belediye Başkanı Cem Kara, İBB Meclis üyelerine seslenerek, "Gelin hep birlikte Pazartesi günü itibari ile Çatalca halkının hakkını İBB Meclisi'nde birilkte arayalım” dedi. AK Parti Sözcüsü Hüseyin Kahya da AK Parti Grubu olarak konuyla ilgili İBB’de görüşmeler yapacağını söyledi.

Maalesef kandırıldık
Çatalca Belediye Meclis toplantısının ardından Beldiye Başkanı Cem Kara ve İlçe Başkanı Halil Gök CHP Çatalca İlçe Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenledi. Burada açıklama yapan Cem Kara, "Kandırıldık" şeklinde açıklama yaparak, süreç hakkında bilgi verdi. Kara, "Evet bugün için yine tekrar ediyorum kandırıldık. Fiyatlar 105 ila 108 bin lira arasında olacaktı. Çatalca halkı öncelikli olacaktı ama hiçbirisi olmadı. Büyükşehir Belediye Meclisi'nde hakkımızı arayacağız. Çatalca’da bir tane bile satış ofisi açılmaması, yine vatandaşın ve basından da okuduğumuz gibi Adalet ve Kalkınma Partisi yönetimi ve belediye meclis üyelerince kayıt alındığı iddiaları bıze nerede adalet dedirtiyor” dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.