Kışın karda yürümek dert olmayacak

Kışın karda yürümek dert olmayacak
Kışa tam donanımlı bir şekilde hazırlık yapan Beylikdüzü Belediyesi, karda trafiğin aksamaması ve yaya ulaşımının engele takılmaması için bir dizi faaliyette bulunuyor.
Öncelikle ilgili müdürlüklerin bir çatı altında toplandığı Kriz Masası Birimi kuran belediye yönetimi, karla mücadeleyi en öncelikli konusu içine aldı. Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, ilçe genelindeki mahalle, cadde ve sokaklardaki kaldırımların temizliği için, geçen sene 2 olan kar küreme araç sayısını bu sene 6’ya çıkardı.


Geçen sene son 28 yılın en yoğun kar yağışının görüldüğü ve kar seviyesinin 70 cm’e ulaştığı Beylikdüzü’nde karla mücadele ekibi, bu yıl önlemlerin yoğunluğunu daha da arttırarak tam donanımlı bir hizmet verecek. Beylikdüzü Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü koordinatörlüğünde oluşturulan Kriz Masası Birimi’nde ilgili tüm müdürlükler, sürece destek verecek. Erken müdahale ve önlem ile Beylikdüzü’nde kar yağışı sorun olmaktan çıkacak.

Aralıksız Kar Küreme Hizmeti Verilecek

Olası yoğun kar yağışlarının ilçedeki hayatı sekteye uğratmaması için Beylikdüzü Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, özellikle kar küreme araç sayılarında iyileştirmeye gitti. 2 olan kar küreme araç sayısı bu yıl 6 araca yükseltildi. Her aracın yönetimine ise makina kullanmaya uygun nitelikteki çalışanlar görevlendirildi. Kar Küreme hizmeti; toplam 24 personel ile 06:00 ile 24.00 saatleri arasında çift vardiya şeklinde verilecek. Yağışın şiddetini arttırdığı zamanlarda ise hem ekibe destek olacak personelde sayısı artacak hem de çalışma saatleri uzatılacak. Kaldırım temizliği, sadece kamuya açık olan mahalle, cadde ve sokaklarda yapılacak.

Kaldırımda 80 cm Yer Açabiliyor

Kaldırımlarda biriken kar örtüsünün temizliğini sağlayacak ve saatte 3 km hızla gidebilen kar küreme araçları, kaldırımlarda 80 cm genişliğinde yer açabilme özelliğine sahip. Araçlar, ayrıca açtığı yerden topladığı karı 10-15 metre uzaklıktaki boş alana da savurarak, 50-60 cm yüksekliğindeki karı bertaraf edebiliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.