KİTAP ÇARPTI!

KİTAP ÇARPTI!
Arnavutköy Belediyesi tarafından geçtiğimiz günlerde yapılması planlanan ancak son anda iptal edilen kitap alım ihalesi Kültür Müdürü Nedim Taktak'ı koltuğundan etti. Alınacak kitap listesinde Fetullah Gülen Cemaati'ne yakın yazarlara ait kitapl
Bir süre önce Arnavutköy Belediyesi tarafından ihale aşamasına gelen 5 bin adet kitap alım ihalesi 4 yıldır Belediye Kültür Müdürlüğü görevini sürdüren Nedim Taktak’ın başını yaktı. İhalenin iptal gerekçesi, teklif cetvelinde bulunan çocuk ve eğitim kitaplarına yönelik eksiklerin giderilmesi olarak açıklanmıştı. Ancak ihalenin iptal nedeninin hiçte açıklandığı gibi olmadığı ortaya çıktı. İhalenin, alınacak 5 bin adet kitap listesinde “Gülen Cemaatine” yakın olduğu belirtilen yayınevi ve yazarların kitaplarının bulunmasından dolayı iptal edildiği öğrenildi.

İstifa değil görevden alma

Alınacak kitap listesinde bulunan 'Hırsız Vaaar' ve 'Beraber Yürüdük Biz Bu Yıllarda' isimli kitaplardan dolayı Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı'nın ihaleyi iptal ettiği öğrenildi. İhalenin iptalinin ardından derin bir sessizliğin hakim olduğu Arnavutköy Belediyesi'nde dün akşam beklenen oldu ve Kültür Müdürü Nedim Taktak görevinden alındı.

Paralelci değilim
Kitap ihalesi yüzünden Arnavutköy Belediye Başkanı A.Haşim Baltacı tarafından görevinden alınan Kültür Müdürü Nedim Taktak gazetemize yaptığı açıklamada, 4 yıldır Belediye Kültür Müdürlüğü görevini sürdürdüğünü belirterek, "Kesinlikle Belediye Başkanı A. Haşim Baltacı'ya kırgın değilim" dedi. Verilen karara saygı duyduğunu ifade eden Taktak, "Bir süredir paralelci olduğum yönünde iddialar ortalarda dolaşıyor. Ben paralelci değilim asla da olmadım” açıklamasını yaptı.

Şeriatin kestiği parmak acımaz
Kitap alım ihalesi aşamasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan aleyhine yazıldığı belirtilen kitaplarında listeye alınması sürecinde, listeyi gözden geçirmemekle büyük hata yaptığını belirten Taktak, “Yaptığım hatamın kurbanı oldum, Şeriatin kestiği parmak acımaz” diyerek hata yaptığını ileri sürdü. Belediye Başkan A. Haşim Baltacı'nın kendisine hangi görevi verirse yapmaya hazır olduğunu vurgulayan Nedim Taktak, "Bu saatten sonra karara saygı duymaktan başka yapacak bir şey yok” ifadelerini kullandı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.