MABEDSiZ MAHALLE!

MABEDSiZ MAHALLE!
2013 yılında restorasyona alınan Çatalca Kaleiçi Camii virane bir şekilde kaderine terk edildi. Hazırlanan ilk restorasyon projesi yüklenici firma tarafından hayata geçirilmeyince projede tadilat yapılarak tekrar İstanbul 1 Numaralı Kültür ve Tabiat Var
 Çatalca Kaleiçi Mahallesi'nde 2013 yılında başlayan Kaleiçi Camii restorasyonu aradan geçen yıllara rağmen hiçbir aşama kaydetmedi. 3 yıldan beri kullanılmayan cami nedeniyle vatandaşlar ibedetini eski bir lojmanda yapıyor. Konu hakkında gazetemize bilgi veren Çatalca Belediyesi Teknik Başkan Yardımcısı Erhan Güzel, tadilat projesinin hala kurulda olduğunu belirterek, “Şu anda projeye son hali veriliyor. En kısa zamanda restorasyona başlanacak” dedi. 
Proje tadilatına gidildi
Açıklamasının devamında restorasyon süreci hakkında bilgi veren Çatalca Belediye Başkanı Erhan Güzel, Kaleiçi Camii'nin restorasyon projesinin 2013 yılında onaylandığını, Aynı yıl içerisinde de İl Özel İdaresi tarafından açık ihale usülü ile ihaleye çıkarıldığını belirtti. İhaleyi alan yüklenici firmanın projenin haricinde yapılması gereken işler dolayısıyla restorasyona başlamadığını dile getiren Güzel, “Bundan dolayı proje tadilatına gidildi. Fakat kurul projeyi hala onaylamadı” diye konuştu. 
Evler yıkılmaya terk edildi
Bu arada Kaleiçi Mahallesi'nde restorasyon projesi yapılan tarihi evlerde de bugüne kadar herhangi bir çalışma yapılmadı. Atıl bir vaziyette yıkılmaya terk edilmiş evler için ayrı ayrı proje yapılmıştı. Restorasyon çalışmalarının hızlandırılmasını isteyen mahalleli ise özellikle mabed sıkıntısı yaşadıklarını belirterek, cami ve diğer tarihi evlerin tadilatının bir an önce yapılmasını talep etti. 

Vatandaşlar lojmanda ibadet ediyor 
Çatalca Kaleiçi Mahallesi'nde 2013 yılında başlayan Kaleiçi Camii restorasyonunda aradan geçen yıllara rağmen hiçbir aşama kaydedilmedi. 3 yıldan beri kullanılmayan cami nedeniyle vatandaşlar ibedetini eski bir lojmanda yapıyor. Konu hakkında gazetemize bilgi veren Çatalca Belediyesi Teknik Başkan Yardımcısı Erhan Güzel, tadilat projesinin hala kurulda olduğunu belirterek, “Şu anda projeye son hali veriliyor. En kısa zamanda restorasyona başlanacak” dedi. 

Tadilat projesi kurulda bekliyor
Restorasyon süreci hakkında bilgi veren Çatalca Belediye Başkanı Erhan Güzel, Kaleiçi Camii'nin restorasyon projesinin 2013 yılında onaylandığını, aynı yıl içerisinde de İl Özel İdaresi tarafından açık ihale usülü ile ihaleye çıkarıldığını belirtti. İhaleyi alan yüklenici firmanın projenin haricinde yapılması gereken işler dolayısıyla restorasyona başlamadığını dile getiren Güzel, “Bundan dolayı proje tadilatına gidildi. Fakat kurul projeyi hala onaylamadı” diye konuştu.  BAHADIR SÜGÜR 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.