Makam aracı hacizde ama özel aracı sıfır AUDİ!

Makam aracı hacizde ama özel aracı sıfır AUDİ!
Belediye kaynaklarını yerinde kullanmayan, Silivri halkının parasını öncelikle eğlence ve festivallere harcayan Belediye Başkanı Özcan Işıklar, ilçe halkının parasıyla satın alınan iki makam aracına da haciz konmasına göz yumdu. Işıklar, belediyenin haciz


Silivri Belediye Başkanı Öz-can Işıklar 2014 yerel se-çimlerinden sadece 10 gün sonra kendisine şahsi parasıyla 2014 model Audi AC Steyşin tipi araç satın aldı. Başkan Özcan Işıklar, kendi aracını makam aracı olarak kullanırken, yakıtını nerden karşıladığı da merak konusu oldu.

Hacze engel olmadı

2009 yılında belediye başkanı seçilir seçilmez AK Partili eski Belediye Başkanı Hüseyin Turan dönemindeki borçları işaret ederek belediyeye ait bir sürü taşınmazı satan CHP'li Belediye Başkanı Özcan Işıklar'ın, eski belediye baş-kanı döneminde satın alınan 34 SLV 42 plakalı Audi marka araç üzerine konan hacize engel olma-dığı ortaya çıktı. Üzerinde 4  yıl-dan beri haciz bulunan araca haciz koyan kurum ise Küçükçekmece Sosyal Güvenlik Kurumu. Belediyenin 2013 yılı itibarıyla SGK'ya olan asıl borcu, faiz hariç 2 milyon 882 bin 512 TL.

Taşıt Kanunu'na ykırı davrandı

Yoğurt, kavun ve bamya festivalleri başta olmak üzere değişik festivallere ve eğlencelere para akıtan, Taşıt Kanunu'na aykırı olduğu halde lüks ithal makam araçları satın alan Işıklar, belediyede çalışan işçi ve memurların SGK primlerini ödemeyince, devletin aracına haciz kondu. Işıklar, eski Başkan Hüseyin Turan dönemin-de satın alınan makam aracının üzerine haciz konmasının ardın-dan, 16 Haziran 2011'de Silivri halkının parasıyla 34 ZPC 12 pla-kalı Mercedes Panelvan aracı satın aldı. İthal lüks araç satın alarak Taşıt Kanunu'na muhalefet eden Işıklar, bedeli yüksek kamu arazilerini satıp gelir elde ettiği halde, belediye borçlarını ödemedi. 

Araçları garaja çektirdi

Savurgan bir yerel yönetim anlayışı ile belediyecilik örneği sergileyen Başkan Işıklar'ın beceriksizliği sonucu, İstanbul Anadolu 2. İcra Dairesi mari-fetiyle, Mercedes marka makam aracına da haciz kondu. Hacizli makam araçlarını garaja çektiren Başkan Işıklar, şahsına ait aracı kullanmaya devam ediyor. Işıklar'ın şahsına ait araç yakıtını belediye bütçesinden karşılayıp karşılamadığı merak edilirken, yakıt kullanımının yasal dayanağın nasıl gerçekleştirildiği de bir başka merak konusu olarak gündeme düştü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.