Metrobüs üst geçitlerinde çökme tehlikesi

Metrobüs üst geçitlerinde çökme tehlikesi
İBB CHP Meclis Üyeleri Berke Merter ve Muzaffer Şahin İstanbul’da ki üst geçit tehlikelerine bir kez daha dikkat çektiler.
Metrobüs güzergahında ki üst geçitlerin içler acısı durumlarını ortaya koyan önergede Büyükçekmece TÜYAP, İncirli Ömür üst geçitlerin çok büyük tehlike yarattıklarını ölümlü ve yaralanmalı kazalar olmadan, üst geçitlerin çökmeden biran önce önlem alınması gerekliliğine dikkat çekilerek şunlar söylendi, “Bazı metrobüs duraklarında bulunan üst geçitlerde; özellikle vatandaşın işe gidiş geliş saatlerinde artan insan kalabalığını karşılamayacak durumda.

Ayrıca aynı şekilde her yıl kitap fuarı gibi yoğun ilgiyle karşılaşan fuar etkinliklerine ev sahipliği yapan TÜYAP’ın bulunduğu Metrobüs istasyonundaki üst geçidin insanların aşırı yüklenmesinden doğan izdiham sırasında belki de yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya kalıyor. Ayrıca bu tür aşırı yoğunluk yasayan üst geçitlerde ezilme tehlikesi yaşanmaktadır.
Hastalar, çocuklar, yaşlılar ve hamileler için bu tehlike daha da vahim durumdadır. Bahçelievler’ de ki Ömür Plaza ve İncirli arasında olan üst geçit de bakımsızlığın en başlıca örneği. Estetik kaygıları bir yana, yer yer yürümek bile tehlikeli hal alabiliyor.

Bu kapsamda: İstanbul’un üst geçitlerinde ki eksiklikleri gidermeyi düşünüyor musunuz? Bu üst geçitlerin denetimi yapılıyor mu? İnsanlar için bazen sağlıklarına risk oluşturan yetersiz üst geçitler İBB’nin acilen ilgisini beklemektedir. Bu konu da bir girişiminiz olacak mıdır?"

İşte o önerge:

İstanbul’da maalesef birçok üst geçit çok kötü durumunda. Bakımsız ve yer yer de aşırı kalabalıklara yetersiz kalarak ne yazık ki çağdaş bir kente yakışmayacak şekilde. Üst geçitlerin barındırdığı tehlikeyi anlamak için kullanmanız yeterli. Merdivenlerden çıkarken, merdiven zemininin yer yer bölgelerinde paslanarak delinmiş ve açıklıklar oluşmuş olduğunu göreceksiniz.

Bu da insanların takılarak merdivenden düşmesine çok kolaylıkla sebebiyet verebilir. Devam edelim, merdivenlerden çıkarken, tutunduğumuz yer ile merdiven arası koruyucuların bazılarının olmadığını göreceksiniz bu da merdiveni kullanan küçük çocuklarımız için özellikle kalabalığın yoğun olduğu saatlerde düşme tehlikesi yaratmakta.

Merdivenleri sorunsuz bir şekilde çıkmayı başardığımızda ise bizi bekleyen başka bir tehlike; üst geçidin zemin kaplaması. Hava koşullarından etkilenen zemin malzemesinin deforme olarak insanların yürümesini daha da zorlaştırıyor. Üst geçidin üzerinde; özellikle yağmurlu havalarda biriken bozulan çukurlu zeminde biriken su bile yoğunluğu artırıyor.
Bazı metrobüs istasyonlarında bulunan üst geçitlerde; özellikle işe gidiş geliş saatlerinde artan insan kalabalığını karşılamayacak durumda. Ayrıca aynı şekilde her yıl kitap fuarı gibi yoğun ilgiyle karşılaşan fuar etkinliklerine ev sahipliği yapan TÜYAP’ın bulunduğu Metrobüs istasyonundaki üst geçidin insanların aşırı yüklenmesinden doğan izdiham sırasında belki de yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya kalıyor. Ayrıca bu tür aşırı yoğunluk yasayan üst geçitlerde ezilme tehlikesi yaşanmaktadır.


Hastalar, çocuklar, yaşlılar ve hamileler için bu tehlike daha da vahim durumdadır. Bahçelievler’ de ki Ömür Plaza ve İncirli arasında olan üst geçit de bakımsızlığın en başlıca örneği. Estetik kaygıları bir yana, yer yer yürümek bile tehlikeli hal alabiliyor. Bu kapsamda:

1. İstanbul’un üst geçitlerinde ki eksiklikleri gidermeyi düşünüyor musunuz?
2. Bu üst geçitlerin denetimi yapılıyor mu?
3. İnsanlar için bazen sağlıklarına risk oluşturan yetersiz üst geçitler İBB’nin acilen ilgisini beklemektedir. Bu konu da bir girişiminiz olacak mıdır?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.