NE ALIRSAN 1 TL!

NE ALIRSAN 1 TL!
Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü selefi Mustafa Sarıgül döneminde yaşanan hukuksuzlukları yargıya taşıdı. Geçmiş dönemde yapılanları basınla paylaşan İnönü 300 milyon dolar değerinde olan taşınmazların kullanım hakkının 30 yıllığına 1 lira karşılığında
 Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, kendi başkanlığından önceki dönemde belediyeye ait taşınır veya taşınmaz bazı gayrimenkullerin, düşük ücretlerle bazı kurumlara peşkeş çekildiğini söyledi. Gerekli hukuki süreçleri başlattıklarını söyleyen İnönü, “Bazı gayrimenkullerin irtifa hakkı verilmesinde belediyelere verilen yetkilerin dışına çıkılmıştır. Bu bağlamda özel eğitim kurumu statüsündeki Şişli Meslek Yüksek Okulu’na taşınmazların kullanım hakları 30 yıllığına 1 lira karşılığında devredilmiştir. Ancak ilk gelen raporlar bu taşınmazların değerinin 300 milyon dolar civarında olduğunu göstermektedir” dedi.

Olağanüstü toplantı çağrısı 
Hayri İnönü, Şişli Belediyesi Merkez’inde kendi başkanlığından önceki bazı hukuksuzluklarla ilgili basın mensuplarına açıklama yaptı. 2010-2013 yılları arasında hukuka aykırı durumlar nedeniyle yasal işlemleri başlattıklarını belirten İnönü, Şişli Belediyesi’nin hakkını savunduğunu söyledi. İnönü, “Başkanlığım döneminde belediye meclisini özel bir durumdan dolayı ilk kez olağan üstü toplantıya çağırdım. Gündemdeki konular malesef meclis tarafından teklif kararı olarak görüşülüp reddedildi. Şişli için büyük önem arzeden ve bir hukuksuzluğu düzeltmenin adımı olan bu toplantının gündemini sizlerle paylaşmak istiyorum" diye konuştu.

30 yıllığı sadece 1 lira!
Şişli Belediyesi'ne ait bazı taşınmazlarla ilgili 2010 – 2013 yılları arasında hukuka aykırı işlemler yapıldığını belirten İnönü, bazı gayrimenkullerin irtifa hakkı verilmesinde belediyelere verilen yetkilerin dışına çıkıldığını öne sürdü. Bu bağlamda özel eğitim kurumu statüsündeki Şişli Meslek Yüksek Okulu’na taşınmazların kullanım haklarının 30 yıllığına 1 lira karşılığında devredildiğini dile getiren İnönü konuşmasını şöyle sürdürdü; "Bu gayrimenkullerin karşılığına bakarsak; Kaptanpaşa Mahallesi 636 metrekare, Ayazağa Mahallesi 24 bin 328 metrekare, Ayazağa Mahallesi 5 bin 848 metrekare, Ayazağa Mahallesi 19 bin 594 metrekare, Ayazağa Mahallesi 12 bin 944 metrekare, Ayazağa Mahallesi 3 bin 858 metrekare, Esentepe Hizmet binası Ortaköy Mahallesi 6 bin 268 metrekare, Şişli Kent Kültür Merkezi Meşrutiyet Mahallesi bin 673 metrekare son olarak da Feriköy Hizmet Binası Cumhuriyet Mahallesi 118 metrekare. Bu fotoğraflara baktığımızda hizmet binalarımız hariç 70 bin metrekarelik gayrimenkulden bahsediyoruz."

Resmi değerlendirmeler sürüyor
Şişli gibi alanı küçük ancak emlak piyasası olarak büyük kıymet arzeden böyle bir yerin vatandaşa hizmet haricinde kullanılmasının kabul edilemez olduğunu sözlerine ekleyen Belediye Başkanı Hayri İnönü, "Şuan resmi değerlendirmeler sürmektedir. Ancak ilk gelen raporlar bu taşınmazların değerinin 300 milyon dolar civarında olduğunu göstermektedir" şeklinde konuştu.

Halkın aleyhine bir durum var
Açıklamasının devamında "Eğitim bizim için olmazsa olmazlar arasındadır" diyen İnönü, "Elbette amacımız öğrencilerimizi mağdur etmek olamaz. Onlara desteğimiz her zaman devam edecektir. Bu tamamen hukuksal bir hukuksal bir durumun düzeltilmesi için yapılmış bir adımdır. İlgili dönemde bu kararların bazılarında grup kararı gereği oyum ve imzam vardır. Buna rağmen şimdi belediye başkanı olarak daha geniş yetkilerle bu kararları değerlendirdim, Şişli halkı aleyhine bir durum olduğunu tespit ettim. İşte bu nedenle Şişli halkının hakkını aramak için hukuki süreci başlattım" ifadelerini kullandı.

Ucu bana dokunsa da vazgeçmeyeceğim
Açıkladığı hukusuzlukların adli ve idari yönden araştırılması ve sorumlular hakkında yasal işlemlerin yapılması için hukukun imkanlarını sonuna kadar kullanacağını ifade eden İnönü, "Belediye başkanı olarak belediyeye ait bütün taşınır ve taşınmaz malların korunmasından birinci derecede ben sorumluyum. Ucu bana dahil kime dokunursa dokunsun bu hak arama davasından vazgeçmeyeceğim. Biz bu konuyla ilgili meclisi toplantıya çağırdık. İlgilenen meclis üyeleri imardan gidip konuyla ilgili bilgi alabilirler. Biz belediye başkanı olduktan sonra ekibimle birlikte bu konuyla ilgili girişimlerde bulunduk. Şişli Meslek Yüksek Okuluyla ilgili. Fakat sonuca ulaşamadık. O nedenden ötürü bu yolu seçme yoluna gittik" açıklamasını yaptı. UFUK ÇOBAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.