OTOPARK GÖZALTINDA!

OTOPARK GÖZALTINDA!
Beylikdüzü İlçe Sağlık Müdürlüğü, Bakanlık Genelgesi ile yasaklanmasına rağmen vale hizmetleri adı altında hasta ve hasta yakınlarından 10 TL otopark ücreti alan Beylikdüzü Özel Medicana Hastanesi için harekete geçti. Genelgeye aykırı hareket eden hastane
Sağlık Bakanlığı’nın 25.03.2013 tarihinde yayınladığı genelgeye rağmen İstanbul genelinde hizmet veren birçok özel hastanenin hasta ve hasta yakınlarında otopark ücreti alması yetkilileri harekete geçirdi. Bu kapsamda 25 Kasım 2014 tarihli, "Vale mi Vole mi?" başlıklı haberimizi ihbar kabul eden Beylikdüzü İlçe Sağlık Müdürlüğü ekiplerinin Beylikdüzü Medicana Hastanesi için inceleme başlattığı öğrenildi.

Diğerleri de alıyor!
Özel Medicana Hastanesi yetkilileri ise otopark değil vale hizmetlerinin ücretli olduğunu savundu. Özel hastanelerin hemen hepsinde otopark ücreti alındığını ileri süren yetkililer, Özel Hastaneler Yönetmeliği'ne göre hastane otoparklarından ücret alınmasının yasak olduğunu kabul etti. Genelgeye göre hareket etmenin zor olduğunun altını çizen yetkililer, "Eğer vale ücreti almazsak çevre esnaflarının arabalarından hasta araçlarına yer kalmaz" mazeretini ileri sürdü.

Hastalara kart verdik
Gazetemize açıklamada bulunan hastane yetkilileri kendi hastalarına kart verdiklerini ve otoparka bu kartla giriş çıkış yaptıklarını belirterek, "Vale hizmeti uygulaması aslında hastaneye gelen hastaların araçlarını park yeri bulma zorluğundan kurtarıyor" açıklamasını yaptı. Yetkililer son olarak bütün özel hastanelerde aynı ücretin alınmasına rağmen konunun Medicana üzerinden tartışılmasının doğru olmadığını dile 
getirdi.

Asla ücret alınamaz
Tartışılan otopark ücreti hakkında gazetemize konuşan Beylikdüzü Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü yetkilileri ise belediyenin bu konuda herhangi bir yaptırım hakkı olmadığını belirtti. Özel hastanelerin hiçbir isim altında otopark ücreti almasının yasal olmadığını dile getiren belediye yetkilileri, "Hasta ve hasta yakınlarından asla böyle bir ücret alınamaz" görüşünü bildirdi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.