Piknik alanı mı rant tarlası mı?

Piknik alanı mı rant tarlası mı?
Çatalca İnceğiz Mağaraları piknik alanına koyulan ücret tarifeleri vatandaşları çileden çıkardı. Uygulanan ücret tarifesinin yüksekliğinden yakınan vatandaşlar, yetkililerin duruma el atmasını istedi.
Çatalca'nın simgeleri arasında yer alan İnceğiz mağaralarında bulunan piknik alanına girişler artık imkansız gibi görünüyor. onlarca kilometre yol kat ederek hem Çatalca'nın doğasını yaşamak isteyen hem de İnceğiz Mağaralarında tarihi görmek isteyen vatandaşlar bölgenin girişine konulan ve yüksek tarifeleriyle görenleri şaşırtan sözde gişelerden geriye dönmek zorunda kalıyorlar.

HABERDAR'a ulaşan vatandaşlar karşılaştıkları bu zor durumu 'Rezalet' olarak nitelendirirken, şikayetlerini şu ifadelerle dile getirdiler; Hafta sonları yoğun iş mesaisinin stresini atmak için geldiğimiz Çatalca'nın doğa ve tarihiyle bütünleşmiş bu eşsiz alanı tamamen rant yerine dönüşmüş. İçeriye girişler için 5 TL'den 90 TL'ye kadar ücret alınıyor. Tabii bununla da sınırlı kalmıyor. İçeride ayriyeten masa kira ücreti isteniyor. Piknik alanına girseniz de sürekli motorize olarak gezen ekipler içki içilip içilmediğini kontrol ediyor. Kısacası İnceğiz mağaralarının tarihini yok etmişler.

 Çatalca ziyaretçisi azalıyor

İnceğiz Mağaraları piknik alanında yaşananları eleştiren bir çok vatandaş bundan sonra bu piknik alanına gelmeyeceklerini ifade ederek, yaşananlara müsaade edenlerin konuyla ilgilenip en kısa zamanda vatandaşların mağduriyetlerinin giderilmesini istediler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.