Rektör Korkmaz hemşerileriyle buluştu

Rektör Korkmaz  hemşerileriyle buluştu
İki yıl önce kurulmasına karşın kurumsallaşma yolunda hızla ilerleyen Ardahan Üniversitesi’nin Ardahanlı Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, önceki gün İstanbul’da Ardahan’a bağlı köy derneklerinin dostluk ve dayanışma gecelerine katıldı. Rektör Korkmaz’a

Rektör Korkmaz İstanbul’da hemşerileriyle buluştu

 

İki yıl önce kurulmasına karşın kurumsallaşma yolunda hızla ilerleyen Ardahan Üniversitesi’nin Ardahanlı Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, önceki gün İstanbul’da Ardahan’a bağlı köy derneklerinin dostluk ve dayanışma gecelerine katıldı. Rektör Korkmaz’a İstanbul ziyaretinde Ardahan Kültür Evi Başkanı Tuncer Dağ ile Çıldırlılar Derneği Başkanı Kemal Şimşir eşlik etti

 

Ardahan’ın Çıldır ilçesine bağlı Kayabeyi (Çayıs) köyüne mensup olan Prof Dr. Ramazan Korkmaz’ın İstanbul ziyaretindeki ilk durağı da Kayabeyi Köyü’nün geleneksel dostluk gecesi oldu. Bağcılar Ercan Prestij Düğün Salonu’nda düzenlenen dostluk gecesinde köylüleriyle bir araya gelen Korkmaz’a hemşerileri yoğun ilgi gösterdi. Dostluk gecesine Korkmaz’ın yanı sıra Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Ardahan Kültür Evi Başkanı Tuncer Dağ ile başkan yardımcıları Gürhan Şimşek ve Gürbüz Selçuk, Çıldırlılar Derneği Başkanı Kemal Şimşir, başkan yardımcısı Ünal Kala ve dernek sekreteri Erdal Karasansar, Öncül Köyü Derneği Başkanı Fethi Bingöl ile dernek yöneticileri Hikmet Kala, Erhan Mert ve çok sayıda Kayabeyili katıldı.

 

Slayt gösterisi duygulandırdı

Etkinlikte hemşerilerine hitaben bir konuşma yapan Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, gecenin başında gösterimi yapılan Kayabeyi köyünden insan manzaralarını içeren slayt gösterisine atıfta bulunarak, “Biraz önce çok duygulandım. Dünya bir varmış bir yokmuş, kimler gelip geçmiş bu dünyadan. Ne mutlu ki onlara şerefleriyle, onurlarıyla yaşadılar bu dünyada. Bizlere düşen onların hatıralarını yaşatmak ve topraklarımıza sahip çıkmaktır” dedi.

 

Kısa sürede zirveye çıktık

Konuşmasının sonraki bölümünde Ardahan Üniversitesi’yle ilgili bilgiler veren Prof. Dr. Korkmaz, Ardahan Üniversitesi’nin yaklaşık iki buçuk yılı geride bırakmasına karşın kısa sürede başarılara imza attığını söyledi. Korkmaz, “Ardahan Üniversitesi Türkiye’nin en hızlı gelişen üniversitesidir. Performans değerlendirmelerinde göre 2000 yılından sonra kurulan 58 üniversite arasında 6. oldu. Ayrıca kişi başına düşen uluslararası yayın bakımından bunu gururla söylüyorum ki; Ardahan Üniversitesi Türkiye 1.’si olmuştur” diye konuştu.

 

Yüksekokulların devamı gelecek

Çıldır ve Göle ilçelerine yükseokul açacaklarını bildiren Korkmaz, önümüzdeki yıl her iki okula da öğrenci kayıtlarının başlayacağını belirterek, “İnşallah bundan sonraki yıllarda diğer ilçelerimize de yükseokul açacağız” dedi. Korkmaz’ın verdiği bu bilgiler, salonu dolduran köylüleri tarafından alkışlarla karşılandı.

 

Aşık Şenlik’te belediye başkanlarıyla buluştu

Yoğun programı nedeniyle konuşmasının ardından beraberindeki Ardahan Kültür Evi ve Çıldır Derneği yöneticileriyle birlikte salondan ayrılan Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, Aşık Şenlik (Suhara) Kültür Derneği’nin Bağcılar Halk Sarayı’nda düzenlenen dayanışma gecesine geçti. Burada Çıldır Belediye Başkanı Nurettin Aygün, Aşık Şenlik Belediye Başkanı Mülazim Karaçay ve Aşık Şenlik Kültür Derneği Başkanı Mehmet Bavaş tarafından karşılanan Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, burada yaklaşık 45 dakika hemşerileriyle sohbet etti. 

 

Erdal Durak’ı unutmadı

Beraberindeki heyetle birlikte daha sonra Ardahan’ın Göle ilçesine bağlı Büyük Altınbulak Köyü Derneği’nin Esenyurt Gala Düğün Salonu’nda düzenlenen dayanışma gecesine katılan Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, burada da kısa bir konuşma yaparak hemşerilerine seslendi.  Büyükşehirde yaşayan hemşerilerinden Ardahan’ı unutmamalarını isteyen Korkmaz, yüksekokulun Göle’ye açılması için önemli çabalar sarfeden merhum gazeteci Erdal Durak’ı anmadan geçmedi. Durak’ın yüksekokul için önemli emekler verdiğini beirten Korkmaz, “Kendisini saygıyla anıyorum” dedi.

 

STK’lar ilgisiz kalmamalı

İstanbul ziyareti sırasında Ardahan Kültür Evi Başkanı Tuncer Dağ ve Çıldırlılar Derneği Başkanı Kemal Şimşir’le de fikir alışverişinde bulunan Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, Ardahanlı sivil toplum kuruluşlarının bölgeyle sürekli iletişim halinde olmalarını istedi. Eğitimin önemine vurgu yapan Korkmaz, her ilçeye yüksekokul açılmasının hedeflendiğini belirterek, STK’ların da konuyla ilgili imkanları ölçüsünde destek sunması gerektiğini vurguladı

Ardahan Üniversitesi’nin kısa sürede elde ettiği başarıların kendilerini mutlu ettiğini belirten Ardahan Kültür Evi Başkanı Tuncer Dağ ile Çıldırlılar Derneği Başkanı Kemal Şimşir, bölgedeki sorunları yakından takip ettiklerini ve çeşitli çalışmalar yürüttüklerini belirttiler. Halen bir kaç proje üzerinde çalıştıklarını ifade eden Dağ ve Şimşir, çalışmalar sonuçlandığında kamuoyunun bilgilendirileceğini söylediler.

Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, bir günlük İstanbul ziyaretinin ardından akşam saatlerinde uçakla Ankara’ya geçti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.