Rotaryenler hizmete hazır

Rotaryenler hizmete hazır
Büyükçekmece Rotary Kulübü, Eser Otel’de düzenlediği tanıtım organizasyonuyla birlikte, açılışını gerçekleştirdi. «Tek derdimiz hizmet» anlayışıyla yola çıktıklarını ifade eden Rotaryenler Büyükçekmece’de varız mesajı verdiler.

Dünya çapında üne sahip olan ve 'Kendinden Önce Hizmet' anlayışına sahiplik yapan Rotary Kulübü, Büyükçekmece'de açılışını yaparak, üyelerine ve vatandaşlara merhaba dedi.

Farklı meslek gruplarından üyesi olan Rotary Kulübü dünya çapında pek çok insanı bir araya getirirken, insanlığa fayda sağlamak amacıyla oluşturulan bir grup olarak dikkatleri üzerine çekiyor. İstanbul'un birçok ilçesinde faaliyet gösteren Rotary Kulübü'nün Bayrampaşa, Beyoğlu, Çekmeköy, Sarıyer, Avcılar ve Bakırköy'de de şubeleri bulunuyor.

Eser Otel’deki etkinliğe, aynı zamanda Büyükçekmece Rotary şubesinin açılışını da yapan, kulüp Temsilcisi Mustafa Abidin Çanakkale ile birlikte Büyükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Selami İnce, Büyükçekmece Rotary Kulübü Başkanı Mehmet Ferit Binzet, Rotary Kulübü Bölge Sekreteri Nezih Bayındır ve Cumhur Alp, Arel Üniversitesi Rektörü Mehmet Çil ile Mektebim Okulları sahibi Ümit Kalko da katıldılar. 

Rotary Kulübü görüşler üstüdür

Rotary Kulübü'nün önemli temsilcilerinden olan Mustafa Abidin Çanakkale, Büyükçekmece Rotary Kulübünün açılış gecesinde yaptığı konuşmada “Rotary Kulübü her görüşün üstündedir” dedi. Hiçbir siyasi görüş ve siyasi parti ile ilişkileri bulunmadığını ifade eden Çanakkale “Biz her siyasi görüşe eşit mesafe içerisinde bulunuyoruz. Bununla beraber Rotary Kulübü, Birleşmiş Milletler (BM) içerisinde temsil edilen bir kulüptür. Dolayısıyla tüm görüşlerin üzerinde yer almaktadır” diye konuştu. Rotary Kulübü'nün açılış günü nedeniyle oldukça sevinçli olduğunun altını çizen Çanakkale “Bugün benim için ilginç bir gün olarak gelişiyor. 3 farklı olay yaşadım. Kayınvalidemi kaybettim, torunum oldu ve şimdi de kulübümüzün açılışındayım. Bugüne dair ne desem az gelir” şeklinde konuştu.  Her şeyin en iyisini yapmak için varolduklarını belirten Çanakkale “Bizler hep birlikte, ortak bir şekilde büyüyecek ve güçleneceğiz” dedi. 

Atatürk’ü benimseyen insanlarız

Rotary Kulübü üyelerinden olan Volkan Tatar, Büyükçekmece Rotary Kulübü'nün açılış gecesinde yaptığı konuşmada “Rotaryenler olarak tek derdimiz hizmettir. Bizler; din, dil, ırk ayırmadan hizmet çıkarını gözetiyor ve hizmet odaklı çalışıyoruz” dedi.

Türkiye'deki tek kaygılarının Atatürk devrim ve mirasları olduğunu vurgulayan Tatar “Türk rotaryenler olarak Atatürk'ü benimseyen ve milli birlikten yana olan insanlarız. Bu çizgiden uzak olan insanları asla kabul etmeyiz” şeklinde konuştu.

Dünya’nın 166 farklı ülkesinde faaliyet gösterdiklerini hatırlatan Tatar “Çocukların yaşam koşulları, kadınlara yönelik şiddetin azaltılması ve engellilerin hayatlarının kolaylaştırılması konusunda önemli çalışmalar yapıyoruz. Bu çalışmalarımızı kararlılıkla devam ettireceğiz” ifadelerini kullandı.

Büyükçekmece'de açılan Rotary Kulübü'nün 2420'inci bölgede olduğunun altını çizen Tatar “Rotary Kulüplerine üye olan insanların sayısı dünyadaki 54 ülkeden daha büyük durumdadır” dedi.



Yeni üyelere rozet


Büyükçekmece Rotary Kulübü'nün açılış gecesinde konuşmaların ve çeşitli ikramların ardından Büyükçekmece'nin yeni kulüp üyelerine rozet takıldı. 
Kendilerine rozet takılırken memnuniyetleri yüzünden okunan Büyükçekmece Rotary Kulübü'nün çiçeği burnunda üyeleri; “Büyükçekmece'de sağlıklı ve yerinde hizmetler üretmek için varız. Bu nedenle de oldukça heyecanlıyız” diye konuştular. 
Büyükçekmece Rotary Kulübü'nün gecesinde katılımcılara ve üyelere pasta ve yemek ikram edildikten sonra, çeşitli hediyeler takdim edilerek, açılış gecesi sonlandırıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum