Sakıncalı bir durum yok

Sakıncalı bir durum yok
Maltepe Belediye bütçesinin İBB’de onaylanmasından sonra AK Partili bir üyenin teşekkür konuşması yapmasının kendisi için sorun olmadığını söyleyen Belediye Başkanı Ali Kılıç, «O bütçe tüm Maltepe’nin. Arkadaşımızın Maltepeli olarak, Maltepe adına teşekkü
 Maltepe Belediyesi'nin 2016 bütçesi geçtiğimiz Cuma günü İBB Meclisi'nde onaylandı. O sırada Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç ve CHP'li meclis üyelerinin toplantıda olmaması nedeniyle teşekkür konuşmasını Maltepe Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Erikci yaptı. Erikçi sonrasında yaptığı açıklamada, “Biz Maltepe içinde muhalefetiz ama, maltepe sınırları dışında daha farklı hareket etmemiz gerekiyor. Sonuçta bu Maltepe halkının bütçesi. İlçemizi öksüz bırakamazdık” ifadelerini kullanmıştı.

Acil işim çıktı
Pazartesi günü İBB Meclisi'ne gelen Belediye Başkanı Ali Kılıç ise, Erikçi'nin konuşmasını gazetemize değerlendirdi. AK Partili bir ismin teşekkür etmesinin güzel bir durum olduğunu söyleyen Kılıç, “Ben o gün buradaydım, arkadaşlarım da buradaydı. Ancak ilçede olağanüstü bir durum oluştu. Ben de Grup Başkanvekilimiz Ertuğrul Gülsever'den izin alarak ayrılmak zorunda kaldım. Diğer arkadaşlara kalın demiştim ama aynı sebepten dolayı alelacele dönmek zorunda kalmışlar. Cuma günü bütçe görüşülürken burada olamadığım için; bugün (pazartesi) yeniden geldim” açıklamasını yaptı.

Kendisine teşekkür ederim
“AK Partili Mehmet Erikci arkadaşımızın Maltepe adına konuşma yapması gayet güzel bir durum” diyen Kılıç, “Yerel yönetimlerde gruplar arası diyalogun çok önemli olduğuna inanıyorum. Daha önce yurt dışına bir seyahate gittiğimde de CHP Grup Başkanvekilimiz benimle beraber geldiği için AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Erikci'ye vekaletimi sana bırakmak istiyorum' demiştim. Bizim bazı ilkleri denememiz gerekiyor. Birbirimizle tokalaşmamız, kucaklaşmamız lazım. Çünkü biz hep beraber yöneticisi olduğumuz ilçeyi ya da ili yönetiyoruz. Siyasi parti kimliklerimizi seçildikten sonra bir tarafa koymamız gerekiyor. Arkadaşımızın Maltepeli olarak, Maltepe adına teşekkür etmesini çok heyecanlı karşıladım. Ben de kendisini görünce teşekkür edeceğim. Bu anlamda Sayın Erikci'nin teşekkür konuşması yapmasında benim açımdan bir sakınca yoktur” diye konuştu.

Uzlaşmayı geliştiriyoruz
Maltepe'de farklı bir yönetim tarzı uygulamaya çalıştıklarını ifade eden Kılıç, “Ben demokrasinin ilk adımının yerel yönetimlerde atılacağına inanıyorum. Bu nedenle ilçe meclisinde azınlık olan grubun da sonuna kadar, sözünü asla kesmeden söylediklerini, eleştirilerini, önerilerini can kulağıyla dinliyorum.  Siyasetin bir uzlaşma sanatı olduğunu her defasında birilerine anlatmamız lazım. Kutuplaştırarak, ayrıştırarak hareket etmek ülkemize zarar verir. Maltepe'nin örneğin trafik sorunu var; eğer bu sorun çözülürse ben de, AK Partili arkadaşlarımız da, 550 bin Maltepeli rahat edecek. Bu noktada ben bu uzlaşma kültürünün daha da geliştirilmesi gerektiğine inanıyorum” diyerek sözlerini bitirdi.

EXPO hükümeti bekliyor
AK Partili Mehmet Erikçi'nin 'EXPO rafa kalktı' eleştirisine de cevap veren Ali Kılıç, “EXPO teorisi hazırlanan bir proje. Bunun zemin çalışmaları yapıldı. Türk ve Alman mühendisler tarafından taslak planları çizildi. Bir genel fizibilite raporu hazırlandı. 7 Haziran seçimlerinden sonra biz Ankara'ya taşımayı düşünüyorduk. Ancak hükümetin kurulmaması nedeniyle çalışmaları kısa bir süreliğine askıya aldık. Hükümet kurulduktan sonra Ankara'ya götüreceğiz. İnşallah kabul ederlerse temelini atıp başlayacağız” dedi.

EMEK KARAKAŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.