Saraysız Başkan Mujıca Beylikdüzü Sakinleriyle Biraraya Geldi

Saraysız Başkan Mujıca Beylikdüzü Sakinleriyle Biraraya Geldi
Uruguay eski Devlet Başkanı Jose Alberto Mujica Cordano, söyleşi için geldiği Beylikdüzü’nde yoğun ilgiyle karşılaştı.

Uruguay eski Devlet Başkanı Jose Alberto Mujica Cordano, söyleşi için geldiği Beylikdüzü'nde yoğun ilgiyle karşılaştı.

Uruguay eski Devlet Başkanı José Alberto Mujica Cordano, Beylikdüzü Belediyesi Kültür Merkezi'nde Enver Aysever ile "Mujica'ya Aykırı Sorular" söyleşisine katıldı. Yüzlerce vatandaş Mujica'nın söyleşisini izleyebilmek için salonu doldururken, bazı vatandaşlar salonda yer kalmayınca, söyleşiyi salon dışında kurulan sinevizyondan takip etti.

Dünyanın en fakir başkanı olarak anılan Mujica, salona alkışlar eşliğinde girdi. Mujica'nın salona girişiyle birlikte roman çocuk orkestrası mini bir konser verdi. Konserin ardından söyleşiye katılan vatandaşlar Mujica'ya Türk ve Uruguay bayraklarını temsil eden koreografi sürprizi yaparken, Mujica'nun Türkiye ziyaretinde kullandığı vosvos içinde çekilen bir fotoğrafının olduğu pankart salondakilerden büyük alkış aldı.

Mujica, Enver Aysever'in sorduğu soruları yanıtlarken, sık sık izleyicileri güldürdü. Siyaset ve kendi yaşamına dair açıklamalar yapan Mujica, katılımcılara önemli tavsiyelerde bulundu. Söyleyişinin ardından Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Mujica'ya çiçek ve Atatürk'ün toplumla kucaklaşmasını anlatan bir tablo takdim etti. Mujica, başkan İmamoğlu'na teşekkürlerini ilettikten sonra, kendi hayatını anlatan "İktidarda Bir Koyun Saraysız Başkan Joe Mujica" kitabını birkaç ziyaretçi imzaladı.

Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Mujıca'nın çok farklı özelliklere sahip dünyanın önemli bir devlet adamı olduğunu ifade etti. Başkan İmamoğlu, "Bana göre 21'inci yüzyıla dönük çok içten ve doğru mesajlar verdiğine inanıyorum. Yüzyıllardır bu topraklarda var olan anıları ben hissettiğim için anılarımızı paylaştık" dedi.

Mujica'yı ve görüşlerini önemsediğini dile getiren başkan İmamoğlu, "Biz ona bu gün Mevlana'nın eserini kendi dilinde ona hediye ederken, bugünkü siyasilere mesaj vermek istedik. Mujıca toleranslı bir dünyadan barışın ve sevginin olduğu bir dünyadan bahsediyor. 10 Kasım öncesi halkla bütünleşen bir liderin nasıl olması gerektiğini anlatan bir hediye takdim ettik. Mujıca'yı da önemsiyorum çünkü, o toplumun içinde olması ve yaşam biçimiyle aynı duyguları veriyor. Ben bu yüzden Mujıca gibi bir lideri Beylikdüzü'nde ağırlamaktan mutluluk duyuyorum" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.