‘Şehir katliamı meydana gelir’

‘Şehir katliamı meydana gelir’
İBB Meclisi’nden geçerek planlara işletilen Silivri eski devlet hastanesinin yerine cami yapılması projesine Işıklar ve Tuğlu tepki göstererek ‘Buraya cami yapılması, şehir katliamına zemin hazırlamaktır’ diye konuştular…

İBB Meclisi’nden geçerek planlara işletilen Silivri eski devlet hastanesinin yerine cami yapılması projesine Belediye Başkanı Özcan Işıklar ve CHP Silivri İlçe Başkanı Mümin Tuğlu tepki gösterdi. Eski devlet hastanesinin yerine cami yapılmasına karşı çıkan, Işıklar ve Tuğlu yayınladıkları açıklamalarla projenin tekrar gözden geçirilmesi gerektiğini söylediler.

Işıklar; Şehir katliamı meydana gelir
Değirmen Durağı Kavşak Uygulama Projesi ile bölgede meydana gelen trafik yoğunluğunun ortadan kaldırılabileceğini söyleyen Işıklar; “İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nden de geçirilen eski devlet hastanesi yerine cami projesi hayata geçerse büyük bir şehir katliamına imza atılır” dedi.

“Daha büyük bir camiyi, daha uygun bir yere yapalım”
Caminin bölgede yaratacağı yoğunluk nedeniyle trafik akışında aksamalar yaşanacağının altını çizen Işıklar; “Kavşakta meydana gelen yoğunluk ve kargaşanın ortadan kalkması için,  yoncayı eski devlet hastanesinin bulunduğu alana taşımak istiyoruz. Silivri Belediyesi Değirmen Durağı Kavşak Uygulama Projesi ile trafik akışını rahatlatıp, devamında yapılacak düzenleme çalışmalarıyla da bölgede insan hareketliliği oluşturmayı hedefliyoruz. Cami yapılmasına karşı değiliz, ilçemizde cami yapılacak başka yerler gösterebiliriz. Daha büyük bir camiyi, daha uygun bir yere yapalım. Eski devlet hastanesi, trafik akış güzergâhı üzerinde yer aldığı için bu güzergâha cami yapılması trafik yoğunluğunun daha da artmasına ve trafik keşmekeşliğinin yaşanmasına neden olacak” dedi.

Tuğlu; Trafik kilitlenir
Devlet Hastanesi eski hizmet binasının bulunduğu bölgenin, 1/5000 ölçekli planlarda cami olarak işlenmesi ve Ak Parti İlçe Başkanı Metin Karakaş’ın bu yönde basında yer alan açıklamalarını basından takip ettiğini ve doğru bulmadığını belirten CHP Silivri İlçe Başkanı Mümin Tuğlu, ‘Öyle ki bölge sakinlerinin görüşü buraya cami yapılmaması yönünde. Orada yaşayan insanların görüşlerini almadan bu şekilde hareket etmek çok doğru değil” dedi.
Söz konusu noktanın, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın basına yansıyan kavşak projesi ile düzenlenebileceğini, bunun trafiği rahatlatacağını ifade eden Tuğlu, ayrıca halkın görüşü yönünde bu noktada sağlık hizmeti verecek imalatların da yapılabileceğini söyledi. Asla cami yapılmasına karşı olmadıklarının da altını çizen CHP Silivri İlçe Başkanı Tuğlu, düşünülen caminin ihtiyaç olan mahalle ve yerleşim bölgelerinde yapılmasının daha doğru olacağını dile getirdi.
Tuğlu konuyla ilgili görüşlerini belirttiği açıklamasına şu ifadelerle devam etti;
“İhtiyaç olan bölgeler tespit edilmeli”
Söz konusu noktanın zaten 3 tarafı camilerle çevrili. Hal böyleyken, ibadethane yönünden eksikleri olan mahalleler dikkate alınmalı ve buralarda gerekli çalışmalar yapılmalıdır. Biz cami yapılmasına karşı değiliz. Burada en önemli kriter, cami yönünden eksiği olan bölgelerin tespit edilmesi olmalıdır.  Kaldı ki, bölge sakinlerinin görüşleri de Silivri Dr. Necmi Ayanoğlu Devlet Hastanesi eski hizmet binasının yerine cami yapılmaması yönündedir. Diğer bir açıdan da adı geçen nokta cami yapılması açısından yeterli büyüklüğe de sahip değildir.

“Söz konusu imalat trafiği kilitler”
Buraya bahsedildiği şekliyle sembolik ve nostaljik anlamda bir cami imalatı yapılması, zaten yeterince sıkışık olan şehir içi trafiğini daha çok kilitleyecektir. Silivri’de cami eksiği olan ve ihtiyaç duyulan daha farklı noktalar mevcuttur. Bunlar arasından Yeni Mahalle, Cumhuriyet Mahallesi, Kargaburun Mevkii, Mimarsinan Mahallesi’nin sahil bölümünü sayabiliriz. Kısaca ihtiyaca cevap verecek daha büyük bir cami, daha uygun bir noktaya yapılabilir ve bu çok daha doğru bir hareket olur.
Cami yapılması için gündeme getirilen noktada sağlık hizmetlerine yönelik bir imalat yapılabilir ya da Belediye Başkanımız Özcan Işıklar’ın basında yer alan döner kavşak projesi uygulanabilir. Bu proje şehir içi trafiği başta olmak üzere o noktada oluşan yoğunluğu rahatlatır düşüncesindeyim.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.