SİLİVRİ ŞEHİDİNİ SONSUZLUĞA UĞURLADI

SİLİVRİ ŞEHİDİNİ SONSUZLUĞA UĞURLADI
Silivri, Mardin’in Nusaybin ilçesinde şehit düşen Uzman Çavuş Emre Sarıtaş’ı son yolculuğuna uğurladı.


Mardin’in Nusaybin ilçesinde gerçekleşen terör saldırısında şehit olan Silivri ikametgâhlı Şehit Uzman Çavuş Emre Sarıtaş, son yolculuğuna uğurlandı. İstanbul Ataköy 5.Kısım Camisi’nde gerçekleşen cenaze törenine Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, İstanbul Valisi Vasip Şahin, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Hava Harp Okulu Komutanı Tümgeneral Fethi Alpay, Silivri Belediye Başkan Vekili Bora Balcıoğlu, siyasi parti temsilcileri, devlet erkanı, birçok milletvekili, şehit ailesi ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 
BABAEVİNDE SON VEDA
Devlet töreninin ardından Şehit Uzman Çavuş Emre Sarıtaş, helallik alınmak üzere Silivri Yeni Mahalle'de bulunan baba evine getirildi. Burada Şehit Sarıtaş’ı binlerce Silivrili karşıladı. Sabah erken saatlerden itibaren şehit evine akın eden Silivrili vatandaşlar, hep bir ağızdan teröre lanet okudu.
 
DEV BAYRAK EŞLİĞİNDE SON YOLCULUK
Silivri Belediyesi’nin metrelerce uzunluğundaki Türk bayrağı bu kez Şehit Uzman Çavuş Emre Sarıtaş için açıldı. Dev bayrağı omuzlayan Silivrililer, Şehit Sarıtaş’ın naaşına, evinden Silivri Yeni Mezarlığa kadar yürüyerek eşlik eti. 1991 doğumlu olan Silivri’nin genç şehidi, dualar eşliğinde sonsuzluğa uğurlandı.
 
BİNLERCE BAYRAK DAĞITILDI
Silivri Belediyesi ekipleri, cenaze törenine katılanlara binlerce bayrak dağıttı. Şehit evi yanına kurulan Silivri Belediyesi Taziye Çadırında ve mezarlık çıkışında, taziyeye gelen ve cenazeye katılan herkese etli pilav, lahmacun ve helva ikram edildi. 
 
BELEDİYE AMBULANSI GÖREV BAŞINDAYDI
Silivri Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğüne bağlı sağlık ekipleri ve ambulanslar, acı haberden bu yana şehit ailesinin yanından ayrılmadan hizmet verdi. Gerçekleşen cenaze töreni ve şehit evi önünde meydana gelen veda töreninde fenalaşan vatandaşlara müdahale edilerek, ilk yardım hizmeti verildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.