Silivri’de Vali ‘Mutlu’luğu

Silivri’de Vali ‘Mutlu’luğu
Silivri İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’yu ikinci kez ağırladı. Sempatik tavrı ve çocuklara olan ilgisi dikkatlerden kaçmayan Vali Mutlu, Silivri SİAD, Akçil Kardeşler Huzur Evi, Spor Kompleksleri, Roman vatandaşların kaldığı barakaları gezdi.
Silivri Kaymakamı A. Mesut Demirkol, Belediye Başkanı Özcan Işıklar, İlçe Emniyet Müdürü Ender Sevim, Binbaşı Osman Kılıç ve ilçe mülki amirlerinin de eşlik ettiği kalabalık bir heyetle ilçeyi gezen Vali Mutlu, “ bu Silivri’ye ikinci elişim. Daha sık ziyaretlerim olacak” dedi. Vali Mutlu yaptığı ziyaretler sonunda 50. Geleneksel Yoğurt Festivali Kapsamında açılan resim sergisini de gezdikten sonra ilçeden ayrıldı.
 
 
Mutlu “Sanayici olmazsa gelişmez olmaz”
 
İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ilk olarak Klassis Otel’de iş adamlarıyla bir araya geldi.
SİAD Başkanı Kadir Baran Silivri  genelinde sanayi ve fabrikalar hakkında kısa bir sunum yaptı. Ardından konuşmasını yapan Kaymakam Ahmet Mesut Demirkol sanayinin önemini ve Silivri’de ki sanayi gelişmesini anlattı.
Silivri Sanayici ve İş Adamları Derneğinin üyeleriyle bir araya gelen Vali Mutlu yaptığı konuşmada “Sanayici olmazsa gelişmez olmaz” diyerek şunları söyledi; “Silivri’ye yapacağımız çok şeyler var. Ben bu ziyareti yapacağımız işleri yerinde görmek gerçekleştirdiğimi söyleyebilirim. SİAD Derneğinin üyelerine bu sıcak karşılamadan dolayı teşekkür ederim. Sanayiciler bir ülkenin bel kemiğidir. Sanayi olmadan üretim olmaz. En büyük eğitilmiş iyi insan gücüdür ama sanayicilerin de bunda rolü büyüktür. Sanayicilerin ileriye bakması gerekir. Bizler onlara istihdam katmaya devam edeceğiz. Çünkü onlar bizleri sadece kendi Ülkerlerinde değil yurt dışında da temsil ediyorlar. Türkiye bu anlamda bir cazibe haline gelmiştir. Ben kendilerine yılmadan işlerine devam etmelerini öneriyor, işlerinde kolaylıklar diliyorum” dedi.
Programda sanayicilerin hazırladığı slayt gösterisi de izlendi.
Silivri Kaymakamı Ahmet Mesut Demirkol ve SİAD Başkanı Kadir Baran toplantı sonunda İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’ya, içinde İstanbul Boğazının görüldüğü bir vazo hediye ettiler. Klassisteki programının ardından Vali Mutlu ve protokol üyeleri Akçil Kardeşler Huzur Evini ziyaret etti. Vali Mutlu ziyareti sırasında yaşlılarla ve vakıf gönüllüleriyle sohbet etti. Ardından protokol üyeleri sohbet ederek yemek yedi.
 
ENGELLİ CAFE AÇTI, SPOR KOMPLEKSİNİ GEZDİ
 
Vali Mutlu Programına Esen İbak Eğitim ve Uyguluma Okuluna ait Engelli Cafe’nin açılışına katıldı. Engelli Öğrencilerin garsonluk yapacağı cafeyi gezen Mutlu açılış kurdelesini ilçe protokolü ile birlikte kesti. Ardından engelli öğrencilerle oyun oynayan Mutlu, engelli cafe hakkında okul yöneticilerinden bilgi aldı. Projenin çok anlamlı olduğunu ifade eden Mutlu, engelli öğrencilere “bol bol satış yapın” dedi. Vali Mutlu programına Müjdat Gürsu Spor Kompleksini gezerek devam etti. Selde zarar gören spor kompleksinin bir an önce faaliyete geçmesi gerektiğini ifade eden Mutlu, yetkililerden konuyla ilgili bilgiler aldı. Spor Kompleksinin içerisinde hala çalışmalar devam ediyor.
 
Roman vatandaşları da unutmadı
 
Spor Komplekslerinin gezilmesinin ardından İBB Katı Atık Toplama Merkezinin hemen yanında Roman Vatandaşlar için kurulan prefabrik evleri gezdi. Romanlar Mutlu’yu ve ilçe protokolünü alkışlarla karşıladı. Vali Mutlu çocuklar için yaptırılan küçük konteynır okulu ziyaret etti. Ardından okuma yazma bilmeyen vatandaşılar için açılan kurslarda başarılı olan öğrencilere belgeleri verildi. Okuma yazma öğrenen vatandaşlar protokol karşılarında kendi yazdıkları şiirlerini ve konuşmalarını gerçekleştirdi.
Kaymakam Ahmet Mesut Demirkol kursa gelen her öğrenciye birer tane küçük altın hediye etti. Ziyaretlerinin ardından İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve ilçe protokolü Yelken Restorantta akşam yemeği yedi. Mutlu festival alanına yürüyerek gitmeyi tercih etti. Sık sık çocuklarla sohbet eden ve çay bahçelerinde vatandaşlarla konuşan Mutlu’nun sıcak tavırları gözlerden kaçmadı.
Vali Mutlu sahilde açılan resim ve fotoğraf sergisini gezdikten sonra Silivri’den ayrıldı.
 
Haber: Fatma Sarıbıyık
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.