SORUMLULAR BURAYA GELSİN!

SORUMLULAR BURAYA GELSİN!
Çatalca Devlet Hastanesi'nin oğlu Cihangir Kekeç'e yanlış tedavi uyguladığını ve oğlunu ölüme terk ettiğini iddia eden Nihat Kekeç Cumhuriyet Meydanı'nda açlık grevi başlattı. Kekeç, "Sorumlular buraya gelmeden kalkmayacağım" dedi
 Çatalca Cumhuriyet Meydanı ilk defa bir açlık grevine ev sahipliği yaptı. “Sorumlusu Kim?” başlığı ile gazetemizde manşet haber olan ve iddiaya göre Çatalca Devlet Hastanesi'nde kendisine yapılan serum sonrası tetanoz olduğu için 63 gündür yoğun bakımda yaşam savaşı veren Cihangir Kekeç’in ailesi isyan etti. Acılı Baba Nihat Kekeç, "Bizi bitirdiler, belediye de tezgahını kaldır dedi. Sorumlular buraya gelmeden kalkmayacağız” diyerek açlık grevine başladı.

Yol parasını kazanıyorum
Diş çıkardığı için ateşi yükselen ve Çatalca Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan 15 aylık Cihangir Kekeç, iddiaya göre yanlış tedavi sonucu komaya girdi. Kekeç'in babası Nihat Kekeç, tetanoz aşısı olup olmadığı sorgulanmadan oğluna serum ve iğne yapıldığını belirterek, minik yavrusunun ölüme terk edildiğini savundu. Minik Kekeç'in yoğun bakımdaki tedavisi devam ederken hayırsever bir iş adamının kendisine verdiği oyuncakları Çatalca Meydanı'nda satan baba Nihat Kekeç, zabıtanın kendisini engellediğini belirtti. “Ben bu sattığım oyuncaklar ile çocuğuma gidip gelebilmek için yol parası çıkartıyorum” diye konuşan baba Kekeç, “Bütün bunları protesto etmek için eşimle birlikte açlık grevine başladık” dedi. 

Birileri sesimizi duysun
Çocuğunu bu duruma düşürenlerin hesap vermesi gerektiğini belirterek, savcılığa şikayette bulunduğunu dile getiren Kekeç, "Bana raporu getirmeden suç duyurusunda bulunamazsın dediler. Allah aşkına birileri sesimizi duysun. Ne Belediye Başkanı, ne Başkan Yardımcısı ne Kaymakam kimse gelmiyor. Burada oturuyoruz, burada açlık grevi yapıyoruz. Bu mu sizin vicdanınız!” diyerek eleştirilerini sıraladı.

Bu devlet bizim de devletimiz
Ailesine yapılmak istenen maddi yardımlara karşı çıkan Nihat Kekeç, “Biz sorumluların bir şeyler yapmasını istiyoruz. Bu devlet bizim de devletimiz. Biz bu devletin vatandaşı değil miyiz? Cihangirimizin durumunun iyiye gittiğini söylüyor doktorlar. Eğer Allah izin verir de oğlumuz iyileşir ise kaloriferli, yeni eşyalı, kendi ayrı odasının olduğu bir evde kalması gerektiğini söylüyorlar. Bizim neyimiz var ki? Bu imkanları nasıl sağlayabiliriz? Çaresiziz” açıklamasını yaptı.

Acını paylaşıyoruz
Çatalca Meydanı'nda Kekeç ailesi tarafından açlık grevinden sonra Çatalca Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü İsmet Uğur olaya müdahale etti. "Eğer sorun sadece tezgah açmak ile çözümlenecek ise, ben zabıta müdürümüz ile de görüşeceğim. Sen o oyuncaklarını burada satabilirsin" açıklamasını yapan Uğur, "Acınızı paylaşıyoruz. Hepimizin evladı var. Allah kimsenin başına vermesin. Şu an bölgemizde bir fabrika yangını var. Başkanımız da, başkan yardımcılarımız da orada. Ama dediğim gibi tezgah açmanda hiçbir sorun yok” diyerek Nihat Kekeç’e kendisine hibe edilen oyuncakları satabileceği müjdesini verdi. Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma Vakfı Müdürü Tarık Çalışkan da Çatalca Cumhuriyet Meydanına gelerek açlık grevine giren Kekeç ailesini ikna etmeye çalıştı. Greve devam edeceğini ifade eden Kekeç, "İki tane daha yavrum var. Bir tanesi dün akşam ateşlendi. Korktum. Çatalca Devlet Hastanesi'ne götüremedim. Kimse götürmesin. Evladını seven, ailesini seven bu hastaneye gitmesin" uyarısını yaptı. Bahadır Sügür

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.