Stat da icradan satılık

Stat da icradan satılık
İcradan satılıklar listesinde bir de stat var. HABERDAR'ın gündeme taşıdığı 'İcradan Satılık Mezarlık' olayı tartışılmaya devam ediyor İcradan satılık stat
Büyükçekmece Belediyesi'nin 5 milyon 200 bin TL borcuna karşılık teminat gösterdiği gayrimenkuller arasında bir de stat bulunduğu ortaya çıktı. Satışa çıkartılan yerler arasında, 4534 parselde kayıtlı, 5.516,00 m2 yüzölçümlü, arsa vasfında İSKİ Büyükçekmece havza alanında göl/dere mutlak koruma alanında, yapılaşmaya kapalı, özellikleri ile bulunan stat Büyükçekmece stadının hemen yanında yer alıyor.


Haberin geçmişi
Büyükçekmece Belediyesi'nin 5 milyon 200 bin TL borcuna karşılık teminat gösterdiği gayrimenkuller icradan satışa çıkarıldı. Satışa çıkartılan yerler arasında 110 dönüm büyüklüğünde bir de mezarlık olduğunu ve İstanbul Beton Elemanları- Hazır Beton Fabrikaları Sanayi (İSTON) alacağına karşılık Büyükçekmece Belediyesi ile mahkemelik olması sonucu iki taraf arasında yapılan protokol sonrası, İSTON'a olan borçlara karşılık teminat olarak gösterilen 15 parsel için icradan satış kararı çıkarıldığını daha önce yazmıştık.
 İSTON'a olan borcun 5 milyon TL olmasına rağmen, yaklaşık 20 milyon TL değerindeki parsellerin teminat gösterilmesi de tartışılmaya devam ederken, Yargıtay içtihatları şartlarına uymadığından satışların durdurulup, durdurulmaması ve Büyükçekmece Belediyesi ile İSTON arasında önümüzdeki günlerde yeniden bir protokol yapılıp, yapılmaması ise henüz netlik kazanmadı.


Taşınmazın özellikleri
Büyükçekmece 3.İcra Dairesinin 2009/25235 sayılı dosyası ile satışa çıkarılan listede stadyumda yer almakta. Satış ilanının 14'ncü maddesinde taşınmazın tapu kaydı  ve özellikleri şöyle geçmiş:  İstanbul İli Büyükçekmece İlçesi Merkez Mahallesi, 4534 parselde kayıtlı, 5.516,00 m2 yüzölçümlü, arsa vasfında İSKİ Büyükçekmece havza alanında göl/dere mutlak koruma alanında, yapılaşmaya kapalı, taşınmazın tamamı satılacaktır.
4534 parselde kayıtlı, 5.516,00 m2 yüzölçümlü ve arsa vasfındadır. Büyükçekmece Göl Hafzası İmar Planında , mutlak koruma alanında olup, yeşil alan olarak ayrıldığı, üzerinde stat bulunduğu, Büyükçekmece Çakmaklı Köyü yoluna yaklaşık 54 m cephesi bulunduğu, geometrik olarak düzgün bir şekle sahip olduğu, parsel sınırlarının belli olmadığı, idman stadı olarak kullanılan tribünün az bir kısmı ve sahanın büyük bir bölümü olduğu, parsel yüzeyi suni çim saha olduğu, konum olarak Büyükçekmece stadı yanında yer aldığı, Büyükçekmece gölüne 180 m, E5 karayoluna 400 m, Büyükçekmece çarşı merkezine 800 m mesafede bulunduğu, yakın çevresinde boş parseller, Büyükçekmece eski mezarlığı ve güney kısmında konut amaçlı kullanılan binalar bulunduğu, bölgenin alt yapı sorunu bulunmadığı, toplu taşıma ile ulaşımın kolaylıkla yapıldığı, parselin göl manzarası bulunduğu bildirilmiştir...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.