SU DEĞİL ÇAMUR AKIYOR

SU DEĞİL ÇAMUR AKIYOR
Ayyıldız Beton Fabrikası’nın Silivri Yolçatı Mahallesi’nde bulunan kum ocağı yıkama havuzları nedeni henüz belirlenemeyen bir sebeple patladı. Havuzdan taşan çamur Ana Dere’ye karışınca bütün canlıların hayatı tehlikeye girdi
Silivri’nin Yolçatı Mahallesi'nde bulunan Ana Dere’den su değil çamur akıyor. Mahallede hizmet veren bir beton fabrikasına ait olan kum ocağının yıkama havuzlarının patlaması sonucu Ana Dere çamura büründü. Bölgede çiftçilik ve hayvancılık yapan vatandaşlar ise bu duruma tepki göstererek, “Derenin içindeki bütün canlılar öldü. Dere de kurbağa bile kalmadı. Koyunlarımız telef oldu” dedi.

20 gündür çamur akıyor

Konuyla ilgili Gazetem İstanbul’a konuşan Ali Kırlangıç isimli bir vatandaş, 20 gündür dereden çamur aktığını söyledi. Bölgede çiftliği olan ve geçimini hayvancılıkla sağlayan Ali Kırlangıç, derenin Ayyıldız Beton Fabrikası tarafından kirletildiğini ileri sürdü. Beton fabrikasına ait kum ocağı olduğunu söyleyen Kırlangıç, "Dereden 20 gündür çamur akıyor. Ve bu çamurlu su yer altı su kaynaklarımıza ve denize karışıyor. Beton fabrikasında ve kum ocağından dereye akıtılan miller yüzünden hayvanlarımız derenin suyunu içemiyor. Koyunlarımız telef oldu. Tarımla uğraşan vatandaşlar derenin suyundan faydalanamıyor. Derenin içinde bulunan bütün canlılar öldü” dedi.

Hayvanlar telef oldu

Yolçatı Muhtarı Cemalettin Erkan'a da konuyu ilettiğini ve muhtarında bu konuda girişimleri olduğunu söyleyen Kırlangıç, "Derede kurbağa bile kalmadı. Derenin durumuyla ilgili İBB’ ye Silivri Belediyesi'ne, İlçe Tarım Müdürlüğü'ne, İl Sağlık Müdürlüğü'ne ve en son olarak da Kaymakamlığ'a dilekçe yazarak bilgi verdim. Ama değişen bir durum yok. Yetkililerin bu doğa katliamına dur demesi lazım. Sağ olsun muhtarımız da bizlere yardımcı oldu. Muhtarımızla birlikte ilgili yerlere yazdığımız dilekçede, sulama kanallarının mil dolduğunu, derede canlı kalmadığını ve köyde bahçıvancılığın yapılamaz hale geldiğini. İlettik. Ayrıca havyalarımızın telef olduğunu söyledik" diye konuştu.

Takipçisi olacağız

Konuyla ilgili konuşan Yolçatı Mahalle Muhtarı Cemalettin Erkan ise yetkili kurumlara gerekli müracaatları yaptıklarını ifade ederek, "Vatandaşlarımızın şikâyetlerini yetkili kurumlara ilettik. Başta Silivri Belediyesi olmak üzere tüm ilgili kurumların konuyla ilgili gereken hassasiyeti göstereceğine inanıyorum. Konunun takipçisiyim” dedi. FATMA SARIBIYIK YILDIRIM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.