TAŞ YERiNDE AĞIRDIR

TAŞ YERiNDE AĞIRDIR
İstanbul Tıp Fakültesi'nin Sultangazi'ye taşınma ihtimalinin gündeme gelmesi üzerine esnaf imza kampanyası başlattı. 'Taş yerinde ağırdır' sloganıyla başlatılan kampanyayı gazetemize değerlendiren bölge esnafı taşınma gerçekleşirse Ça
  Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay'ın kamuoyunda 'Çapa Tıp Fakültesi' olarak anılan İstanbul Tıp Fakültesi'nin Sultangazi'ye taşınabileceğini söylemesi üzerine Çapa esnafı bir imza kampanyası başlattı. Çapa Tıp Fakültesi'nin taşınmasını istemeyen esnaflar 'Taş Yerinde Ağırdır' sloganıyla başlattıkları imza kampanyasına şimdiden büyük ilgi olduğunu söyledi. Esnaflar; hastanenin Sultangazi'ye ya da başka bir yere taşınması ille bir çok işyerinin kapanacağını, çalışanların işinden olacağını, hastaların hastanenin merkezi olmayan bir yere taşınmasından dolayı mağdur olacağını ve Çapa'nın hastane ile oluşan sosyal dokusunun bozulacağını ifade etti. 

Yerinde yapılanma istiyoruz
İstanbul Tıp Fakültesi'nin taşınması halinde esnafların ve Çapa'dan yaşayanların büyük sorun yaşayacaklarını söyleyen Çapa İşadamları Esnaf ve Sanatkarları Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Şehnaz Efeoğlu, "Çapa adıyla anılan İstanbul Tıp Fakültesi semtimize malolan lokomotif bir birimdir. Burada bulunan fakülte hastanesi Çapa'nın çalışan sayısını, oturan sayısını kısacası bu semtin hareketini sağlamaktadır. Daha önce de taşınması gündeme geldi. Avcılar, Halkalı gibi semtlerin ismi geçti. Biz semt sakinleri ve esnaflar olarak bu semti taşıyan bir birimin yerinde yapılanmasını istiyoruz. Tabiki üniversitemizin daha iyi şartlarda olmasını istiyoruz ama Vakıf Gureba (Bezmialem) gibi Haseki Hastanesi gibi yerinde yapılanmasını istiyoruz. Bu hastaneler taşınmadı ve ismi silinmedi. Büyük bir arazinin yıkılıp meydana çıkması bizim endişemiz farklı yönlere de çekmiyor değil" dedi.

Kısa zamanda büyük destek gördük
Hastanenin yerinde yapılması gerektiğini esnafların ve vatandaşlarında bunu istediğini ifade eden Şehnaz Efeoğlu, "Ben 30 senedir buradayım. Hâlâ çok iyi biliyorum ki Trabzon'dan, Giresun'dan dosyalar gelir lütfen buradaki hocalara sorun hastalığımızla ilgili bilgi versinler diye. Biz dosyaları hocalara götürür görüş alırız. Onun için İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi bu semt için vazgeçilmezdir. Hastane'nin dönüşümü yerinde yapılsın istiyoruz. Bunun için çok kısa zamanda büyük destek gördük. Şu anda fakültenin Sultangazi'ye taşınması gündemde. Elbette Sultangazi'de de hastane olmalı ama İstanbul Tıp Fakültesi öğrencinin her gün ayağının çekilmediği ve 4 bin 500 öğrencinin olduğu bir birim. Sultangazi'de ulaşım çok zor. Burada çalışan ve tedavi gören insanların birçoğunun bu çevreye yerleştiğine şahidiz. Çapa giderse esnafın hali ne olur lütfen onu bir değerlendirelim. Lokanta, gayrimenkul, berber, market, medikalciler yani bir tek bizi etkilemeyecek. Burası ölü bir semt olacak. Herkes kaybedecek. Biz gelen tepkilerden dolayı imza kampanyası başlattık esnaflar olarak" şeklinde konuştu.

Yetkililere sesleniyoruz
Kampanya kapsamında atılan imzaları gerekirse Cumhurbaşkanı'na kadar ulaştıracaklarını söyleyen Efeoğlu sözlerini şu cümlelerle sürdürdü: "Biz çözüm olarak hükûmetimizin de bakanlığımızın da üniversitelere sahip çıkmasını istiyoruz. Ödenek sorunlarını çözmeleri için yardımcı olmalarını istiyoruz. Şu anda tam gün yasasından dolayı hocalar burada muayene yapamıyor. Bence hocalar burada özel bakım yapsalar, zaten ekonomilerini düzeltirler. Bence destek olunmalı. 200 yıllık bir kurum burası. 'Taş Yerinde Ağırdır' adı altında bir kampanya başlattık buradaki esnaflar olarak. Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir'e sesleniyoruz. Belediyemizin bize sahip çıkmasını istiyoruz. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan'ı Kadir Topbaş'a sesleniyoruz, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'na sesleniyoruz. Gerekirse Cumhurbaşkanı'na kadar çıkacağız.  Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan daha önce de 'Siz istediniz kaldı' demişti. Ben yine öyle olacağını düşünüyorum. Yetkililerin bu sağlık birimine, ilim irfan yuvasına sahip çıkacaklarına inanıyorum." 

Amacımız ekmeğimize sahip çıkmak
Çapa İşadamları Esnaf ve Sanatkarları Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Vezir Bulut ise bölge ekonomisinin yüzde 85'inin hastaneye bağlı olduğunu vurgulayarak, "Sadece benim bünyemde 100'e yakın eleman çalışıyor. Hastalar içinde merkezi bir yer burası. Bizde esnaf olarak fakültenin gitmesinden yana değiliz. Yerinde bir dönüşüm olmalı. Bunun için imza kampanyası başlattık. Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir'e gideceğiz. Hastanenin kalması için kendisinden görüşme talep edeceğiz. Rektörlükle görüşeceğiz. İlk hedefimiz 10 bin imza toplamak. Rektörlük, Sağlık Bakanlığı yetkililerine ulaşacağız. Çapa'nın önemli bir tarihi var bu tarihin yaşatılması yönünde bir karar alınacağına inanıyoruz. Esnafta vatandaşta gitmek istemiyor. Sultangazi'ye gideceği yönünde haberler çıkıyor. Sultangazi Belediye Başkanı Çapa'yı bekliyoruz diye beyanatı vardı. Bizim amacımız ekmeğimize sahip çıkmak. Buranın dokusu değişir hastane kalkarsa kötü olur buralar için. Çapa denince herkes bilir ama Şehremini deyince o kadar insan bilmez" ifadelerini kullandı. 

Sorumlusu açıklama yapmalı
CHP Fatih İlçe Başkan'ı Soner Özimer ise gazetemize yaptığı açıklamada Çapa ve Cerrahpaşa tıp fakültelerinin yenilenmesi gerektiğini söyledi. Bu iki fakültenin yerinde yenilenmesinden yana olduklarını vurgulayan Özimer, "Zaman geçtikçe artan metal yoğunluğu ve yıpranma deprem öncesi yapıların yıkılmasını gündeme getirmiştir. Ancak bu iki hastanemizin tüm İstanbul'a hitap etmesi, gerekse üniversite hastanesi olması cazip olmalarını sağlamıştır. Gerçi AK Parti'nin üniversite hastanelerine bakış açısı bellidir. Zaman içerisinde bilerek üniversite hastanelerine yardım yapılmaması ve kendi hallerine bırakılması üniversite hastanelerinin ve dolayısıyla doktorlarının yıpranmasına neden oldu. AK Parti her zamanki taktiğiyle bu hastanelerin yerine ne yapacağını, yenilemenin nasıl olacağını, hastanelerin geri gelip gelmeyeceğini halktan, doktorlardan saklamaktadır. Doğal olarak bu da kaosa neden olmaktadır. Esnaf, öğrenciler, hastalar, doktorlar, çalışanlar yani herkes mağdur olmuştur. Belediye Başkan'ı burayla ilgili yapacaklarını sır gibi saklamaktadır. Oysa Tarihi Yarımada'da burayla ilgili bir proje yarışması açılsa burada yaşayan çalışan ve ilgisi olanların onayına sunulsa fena mı olur? Tipik AK Parti mantığı devam etmektedir. Biz yapalım ama siz bilmeyin anlayışı doğru değildir. Konu ile ilgili Fatih Belediye Başkan'ı Mustafa Demir derhal bir açıklama yapmalıdır. Herkesin görüşü alınmalıdır. Aksi taktirde olacaklar ve sorumluluk belediye başkanına aittir" dedi.
UFUK ÇOBAN 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.