Tepecik’e Osmanlı Camisi Geliyor

Tepecik’e Osmanlı Camisi Geliyor
Büyükçekmece Belediyesi, Osmanlı’nın saray mimarisiyle yapılacak olan Tepecik Merkez Saray Camii’nin temelini dualar eşliğinde kurban keserek attı.

  Camilerin ibadet yerleri olduğunu belirten Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, cami altlarında ticarethanelere izin vermeyeceklerini  söyledi.

Büyükçekmece Belediyesi tarafından Osmanlı İmparatorluğu’nun saray mimarisiyle yapılacak olan Tepecik Merkez Saray Camii’nin temeli, dualar eşliğinde kesilen kurbanla atıldı.

Temel atma törenine Büyükçekmece Kaymakamı İbrahim Yurdakul, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, İlçe Müftü Vekili Mehmet Müftüoğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Camii inşaatını en kısa zamanda tamamlayacaklarını söyleyen  Büyükçekmece Belediye Başkanı Akgün, “Bizler sizlerin seçtiği kişiler olarak sizleri daha mutlu etmenin yollarını arayan kişileriz. Belediye başkanlık makamında oturan kişiler, şehrini geleceğe hazırlamakla mükellef, toplumun beklentilerine uygun olarak ve aciliyet arz eden işleri öne alarak, bu hizmetlerin plan, proje ve bilimsel tabana oturtarak yapmak zorunda olan kişilerdir” dedi.

KAYMAKAMDAN TEŞEKKÜR

Törende konuşan Büyükçekmece Kaymakamı İbrahim Yurdakul da konuyla ilgili olarak şunları söyledi; “Büyükçekmece Belediyesi’nin  Tepecik te hem  meydan düzenlemesi hem de ortaya çıktığında güzel bir camii olacak bir caminin temel atma töreninde sizlerle birlikte olmaktan bende son derece mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum. Camilerimiz çok önemli anayasamızla teminat altına alınan din ve vicdan hürriyetinin var olduğunu devam ettiğinin en önemli göstergeleridir. Ayrıca meydanlarda çok önemlidir. Şehirler aslında meydanlarıyla anılır ama Türkiye olarak bu anlamda çok iyi bir konumda olduğumuzu maalesef söyleyemiyorum. Bir kez daha hem camimizin hem de meydan düzenlemesinin memleketimize hayırlı olmasını diliyorum. Emeği geçen başta belediye başkanımız olmak üzere herkese çok teşekkür ederim.”

Konuşmaların ardından dualar eşliğinde kurban kesildi. Daha sonra Akgün, Kaymakam Yurdakul ve vatandaşlarla birlikte harç dökme makinesinin butonuna basarak caminin temelini attılar. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.