TMMOB Yusuf Uzun'u uyardı...

TMMOB Yusuf Uzun'u uyardı...
TMMOB il Koordinasyon Kurulu, TMMOB istanbul Şube Yönetim Kurulu üyesi Gürkan Akgünün sözleşmeli personel olarak çalıştığı Beylikdüzü Belediyesi tarafından işten çıkartılması sebebiyle Beylikdüzü Belediyesi önünde basın açıklaması yaptı.


Beylikdüzü Belediyesi önünde “Gezi bahanesiyle işten atmak ahlaki midir?" yazılı pankart açıp, basın açıklaması yapan TMMOB İl Koordinasyon Kurulu üyelerine CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı Yaşar Genç, CHP İstanbul İl Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Uğur Dağ, CHP Gençlik Kolları Başkanı Mesut Çelik, CHP’li Beleidye Meclis Üyeleri Mülayim Demirtaş, Kader Göllü ve Ertuğrul Gündoğdu, adları CHP’den belediye başkan aday adaylığı için geçen Avukat İbrahim Mendeşağu ve Muharrem Alpaslan da destek verdi.

“İADE EDİLMEZSE ON BİNLERLE GELECEĞİZ”

Burada basın mensuplarına açıklamalar yapan TMMOB İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Süleyman Solmaz, Beylikdüzü Belediyesi’nin aldığı kararı şiddetle kınadıklarını ifade etti. Solmaz, “Belediye bu gayri insani kararını mutlaka iptal etmeli ve arkadaşımızı koşulsuz işine iade etmelidir. Bu ülkede biraz adaletten, insan haklarından, özgürlükten bahsediliyorsa; bir gün önce ‘siz istifa eder misiniz’ deyip, ertesi gün Belediye Başkanı tarafından çağrılarak ‘biz sizinle çalışamayız, siz siyasi tarafsınız’ demesi ne ile açıklanabilir. Bu konuyu hem yasal zeminde hem toplumun vicdanında takip edeceğiz. Arkadaşımız işe iade edilmezse on binlerle geleceğiz” şeklinde konuştu.



“SİNDİRİLMEYE ÇALLIŞILIYORUZ”

Ardından TMMOB Şehir Plancıları Odası İstanbul Şubesi Sekreteri Akif Burak Atlar basın açıklamasını yaptı. Atlar, Şehir Plancıları Odası İstanbul Şube Yöneticisi Gürkan Akgün'ün sözleşmeli personel olarak çalıştığı Beylikdüzü Belediyesi tarafından 18 Temmuz günü keyfi ve hukuksuz bir biçimde işten atıldığını söyledi.

“BELEDİYE BAŞKANI BİZZAT İTİRAF ETTİ”

Atlar, Şehir Plancıları Odası'nın 15 Şubat 2012 tarihinden bugüne Taksim Meydanı için İstanbul'a dayatılan projeye karşı mücadele veren Taksim Dayanışması'nın bileşeni olmasının Akgün'ün işten çıkarılması gerekçesi olduğunu bizzat Belediye Başkanı Yusuf Uzun tarafından ifade edildiğini söyledi.

“VİCDANINIZLA HAREKET EDİN”

Taksim Meydanı'na dayatılan betonlaşma, insansızlaştırma ve kimliksizleştirme projesine karşı verdikleri mesleki ve hukuki mücadelelerinin, her türlü yöntemin denenmesi suretiyle engellenmeye, bastırılmaya, sindirilmeye çalışıldığını kaydetti. Atlar, "İlk defa karşılaşmadığımız bu antidemokratik uygulamalara, tehdit, sürgün, gözaltı, işten atma gibi korku ve sindirme politikalarına karşı dayanışmanın gücüne inanıyor ve bilimden, emekten, kamu yararından yana olan herkesi bir arada durmaya, korkularıyla değil vicdanlarıyla hareket etmeye ve destek olmaya çağırıyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum