TURİSTANBUL Hatırası

TURİSTANBUL Hatırası
Şubat ayında bütün İstanbul'u etkisi altına alan lodos Kumburgaz Sahili'ndeki rögarları da patlattı. Açık kalan rögarlara kum dolunca bütün altyapı menfezleri tıkandı.
 Şubat ayında bütün İstanbul'u etkisi altına alan lodos Kumburgaz Sahili'ndeki rögarları da patlattı.  Açık kalan rögarlara kum dolunca bütün altyapı menfezleri tıkandı. Tıkanmadan dolayı kumsala ve denize akan lağım suları hem çevreyi hem de insanların sağlığını tehdit etmeye başladı. Vatandaşlar ise dört ay boyunca yetkili tüm makamlara baş vurduklarını belirterek seslerini duyuramadıklarını ifade etti. Kısa bir süre sonra yazlıkçıların bölgeye gelmesi ile sorunun daha büyük bir sağlık skandalına dönüşeceğini söyleyen Kumburgazlılar, yerli yabancı bir çok turistin şimdiden denize girip pis kumlarda güneşlendiğini gazetemize açıkladı.

Bütün kumsal lağım içinde
Kumburgaz Sahili'nde patlayan rögar kapaklarının üzerine taş konularak önlem alınması vatandaşlar tarafından komik bulunurken Büyükçekmece Sosoyal Demokrasi Platformu Kurucu Üyesi ve Kumburgaz İçin Elele Platformu'nun sözcüsü Yaşar Çağırgan bölge halkının ciddi derecede huzursuz olduğunu söyledi. Bütün sitelerin önünden lağım aktığını belirten Çağırgan, "Lağımlar site altlarından dükkanlara kadar geliyor. Ayrıca bütün kumsal lağım içinde" dedi. Kumburgazlılar olarak bütün yetkili birimlere ulaştıklarını hatırlatan Çağırgan, "Burada bizlerin yanı sıra birçok otel var. Turistler burada denize giriyor. Onların sağlığı da bizimki kadar tehlikede" diye konuştu.



HABERİN DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ:

http://www.gazetemistanbul.com/ozel-haber/turistanbul-hatirasi-h4762.html

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum