Üç fidan yerinden söküldü

Üç fidan yerinden söküldü
Esenyurt Kurucu Belediye Başkanı Dr. Gürbüz Çapan döneminden 68 kuşağı liderleri Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan anısına dikilen üç fidan, Esenyurt Belediyesi'nin AKP'li yönetimi tarafından yerinden sökülerek fidanlığa taşındı.

ESENYURT İÇİN SEMBOLDÜ

Dr. Gürbüz Çapan'ın Belediye Başkanlığı döneminde belediye karşısına dikilen ve her yıl 6 Mayıs'ta Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan'ın anması için toplanılan Üç Fidanlık, Esenyurt Belediyesi'nin AKP'li yönetimi tarafından sökülerek taşındı. Esenyurt için önemli bir sembol olan fidanların her yıl bir tanesi kimliği belirsiz kişilerce kırılıyor, duyarlı sivil toplum örgütleri de kırılan fidanın yerine yenisini dikiyordu.

BELEDİYEYE TELEFON YAĞMURU

Olayın sosyal medyada yankı bulması üzerine Esenyurtlular telefonlarla belediyeyi arayarak neler olduğunu sormaya başladı. Esenyurt Belediyesi'nin CHP'li Meclis Üyeleri de konuyla ilgili bilgi almak için belediyeye giderek yetkililerle görüştüler.



"DÜZENLEME YAPIYORUZ"

Konuyla ilgili HABERDAR'a konuşan Esenyurt Belediyesi Basın Bürosu yetkilisi, belediyenin alanda çalışma yaptığını ifade etti. Yetkili, "Yol ve kaldırım genişletme çalışması yapıyoruz. Bu sebeple fidanlar zarar verilmeden yerinden söküldü. Fidanlığın hemen arkasındaki Nazım Hikmet Parkı için süren çalışma tamamlanınca, fidanlığa taşıdığımız Deniz, Yusuf ve Hüseyin fidanlarını tekrar toprakla buluşturacak ve yaşamalarını sağlayacağız" açıklamasında bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.