Yoğurt Festivali için geri sayım başladı

Yoğurt Festivali için geri sayım başladı
Silivri Belediyesi Geleneksel Yoğurt Festivali için geri sayım başladı. Silivri yoğurdunu tanıtmak ve bu kapsamda yapılacak etkinliklerle kültürel kaynaşmanın hedeflendiği, bu yıl 52.si kutlanacak Silivri Yoğurt Festivali 1-6 Temmuz tarihlerinde gerçekleş
Silivri Belediyesi’nin bu yıl 52.’sini gerçekleştireceği Geleneksel Yoğurt Festivali için geri sayım başladı. 1-6 Temmuz tarihleri arasında turnuvalar, yarışmalar, çocuk etkinlikleri, sergiler, halk oyunları gösterileri, söyleşiler, konserler ve çeşitli etkinliklerle kutlanacak festival de ilçenin yerel sanatçılarının yanı sıra Hadise, Sıla ve Edip Akbayram sahne alacak.

DÜNYA KÜLTÜRÜ SİLİVRİ’DE BULUŞUYOR
1-6 Temmuz tarihlerinde gerçekleşecek 52. Silivri Yoğurt Festivali’ne; Filistin, Yunanistan, Litvanya, İtalya, Endonezya, Belçika, Rusya, Sırbistan, KKTC, Bulgaristan ve Makedonya’dan gelecek ekiplerle toplamda 350 yabancı misafir katılacak. Yabancı ülkelerin dans grupları Silivri’nin tüm mahallelerinde festival kapsamında gösteriler yapacak, misafirler boş zamanlarında İstanbul ve Silivri’nin tarihi mekânlarını da gezme imkânı bulacak.

TURNUVA VE YARIŞMALAR RENK KATACAK
Festivalin en çok ilgi çeken bölümlerinden birisi de gerçekleşecek yarışmalar olacak. Silivrili kadınların kendi elleriyle mayaladığı Yoğurt Mayalama Yarışması ve Festival Sahnesi’nde gerçekleşecek Yoğurt Yeme Yarışması renkli görüntüler oluşturacak. Festival kapsamında her yıl yoğun katılımla gerçekleşen Satranç, Tavla, Basketbol, Veteran Futbol Turnuvasının yanı sıra bu yıl ilk kez Plaj Voleybolu Turnuvası da yapılacak. Turnuvalar ile ilgili kayıtlar Silivri Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü ile www.silivri.bel.tr adresi üzerinden alınıyor.

KÜLTÜR VE SANATIN BULUŞTUĞU NOKTA
Silivri Belediyesi Kültür Merkezi ve Mahalle Evi Kursiyerleri, Silivrili sanatçılar Ömer Faruk Küçükkaya, Emine Toprak, Fahrettin Avcı ile Silivrili sanatçılardan oluşan Atölye Sonbahar’ın resim ve fotoğraf sergilerinin de yer alacağı festivalde; Gazeteci -Yazar Kaan Göktaş ‘Atatürk’ün Yol Arkadaşı Silivrili konulu’ söyleşisiyle festivale katılacak.

GEÇ SAATLERE KADAR MÜZİK VE DANS
Bu yıl da birbirinden ünlü sanatçılar konser vermeye devam edecek. Festivalin ilk üç günü yerel sanatçıların sahne alacağı 52. Silivri Yoğurt Festivali’nde bu yıl; Hadise, Sıla ve Edip Akbayram Silivrililerle buluşacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum