ZABITA TERÖRÜ

ZABITA TERÖRÜ
Fatih Kumkapı’da zabıta ekipleri çevik kuvvet polisinin de desteğiyle işportacılara operasyon düzenledi. Operasyonda aldığı darbeler sonucu ağır yaralanan işportacı Ali Yoğan zabıtaların kendisini öldürmek istediğini belirterek, «Öldürmeye teşebbüsten dav
 Fatih Belediyesi zabıtası çevik kuvvetin de desteğini alarak işportacılara saldırdı. 50 kişiden oluşan 'Robocop Zabıta Timi' gerçekleşen operasyonda resmen terör estirdi. Kumkapı'da zabıta ekiplerinin işporta tezgahlarını kaldırmaya geldiği sırada kendisinin yaşadığı şiddetten dolayı hastanelik olduğunu söyleyen Ali Yoğan, "Ben çorap satıyorum. Salı günü akşam saat 10 civarlarıydı. Zabıta baskına onar onar ve Çevik Kuvvet'le birlikte geldiler. Bu olayla benim bağlantım yoktu ilk başta. Korkutma amaçlı üstlerine gittik. Bunu yaparken arkadaşlarım geri döndü ben tek kaldım" dedi.

Sicilim temiz
Zabıtanın elinde L şeklinde bir demirle kendisine saldırdığını dile getiren Ali Yoğan, "Onunla bana girişti bir kaç zabıta daha bu saldırıya katıldı. Gözümü açtığımda kendimi hastanede Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde buldum. Akciğerim zarar gördü iç kanamam vardı,  kafamda darbe vardı 13 tane dikiş atılmış. Vücudumun çoğu yerinde darp izi var. Bizler bunları sık sık yaşıyoruz" diye konuştu. Saldırıya uğradıktan15-20 dakika sonra ambulans geldiğini belirten Yoğan, "Benim sicilim temiz, bir vatandaş olarak ben bunu mu hak ediyorum" ifadelerini kullandı.

Sonuna kadar takip edeceğim
Yaşadığı olayla ilgili yasal haklarını sonuna kadar arayacağının altını çizen Yoğan, öldürmeye teşebbüsten dava açacağını söyledi. Zabıta kendini koruma amaçlı davranmadığını sözlerine ekleyen Yoğan, "Beni öldürme amaçlı davrandı. 15-20 dakika arasında ambulans geldi. Ben olaydan yarım saat sonra hastaneye geldim. Çorap satıyorum ben. Aileme destek veriyorum. Ben bu ay çalışamayacağım. Kredi kartı borcum var, araba masrafımla birlikte 5 bin TL kadar bir kaybım var. Çalışamadığım için borçlarımı da ödeyemeyeceğim. Bu burada kalmayacak. Sonuna kadar takipçisi olacağım. Önce beni darp eden memura ve Fatih Belediyesi'ne dava açacağı” dedi.

İnsanları rahat bırakın
Konu hakkında konuşan bir diğer isim de kendisinin de işporta tezgahı bulunan 25. Dönem AK Parti 2. Bölge Milletvekili Aday Adayı da olan Ahmet Acar.  Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a seslenen Acar, "Bu insanlar için ya bir yer temin edin ya da belirli bir saatten sonra onları rahat bırakın. Bu insanlar sonuçta evlerine ekmek götürüyor. Benimde orada tezgahlarım var. Ama bu şekilde vahşeti ben doğru bulmuyorum. Fatih'te 3000-3500 civarında işportacı var. AK Parti Fatih İlçe Başkanı Ahmet Hamdi Görk seçimden önce bize 'sizi sıkmayacağız' dedi. Bize 'sizin fazla üzerinize gelmeyeceğiz' dedi. Şimdi ise işportacıların yaşadığı durum ortada" dedi.

İşportacıyı dövmeye ne gerek var?
AK Parti Fatih İlçe Başkanı Ahmet Hamdi Görk'ün seçimden önce kendisine işportacıların rahat bırakılacağını söylediğini iddia eden Ahmet Acar, "Yer veren belediye o yerleri elimizden alan yine belediye en basit örneğinden belediyeciliğin bir eksikliği bu. Sayın başbakanımıza, cumhubaşkanımıza söylüyorum işportacılık kötü bir iş değildir. Bu insanlar orada helalinden ekmeğini kazanıyorlar. Başbakanımız ve Cumhubaşkanımız'da bunu biliyor ki bugün Türkiye'de milyonlarca Suriye'den göç eden insanlar yanımızda. Biz bunlara bile sahip çıktığımız halde bu insanlar da bizimle birlikte darp ediliyor. Bir iç savaş mı yaşıyoruz. Çevik Kuvvet'i zabıtanın arkasına takıp insanları hunharca dövmeye gerek var mı? Bu arkadaşların bir suçu yok tek yaptıkları evlerine ekmek götürmek" açıklamasında bulundu. UFUK ÇOBAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.